Студентська шенгенська віза. Тонкощі

7328
Facebook Twitter
Студентська шенгенська віза. Тонкощі

Сьогодні ми присвятимо статтю розгляду всіх аспектів студентської національної візи, яка необхідна для довгострокового перебування на території польської держави з метою отримання освіти.

Кожна країна веде власну візову політику, іноді на неї можуть впливати зовнішні угоди з іншими державами або союзами, але вибираючи навчання поза вітчизною, необхідно вивчити всі тонкощі і деталі цього питання. Оформляють візові документи з різними цілями: працевлаштування в більш перспективну країну, часті й тривалі відрядження, отримання освіти, зміна місця проживання. Сьогодні ми присвятимо статтю розгляду всіх аспектів студентської національної візи, яка необхідна для довгострокового перебування на території польської держави з метою отримання освіти. Будуть порушені питання, що стосуються документального боку оформлення шенгенської візи, страховки для отримання цього документа, а також необхідності її в умовах безвізового режиму, тому нарис актуальний для всіх абітурієнтів і їх батьків.

Віза якої категорії потрібна для навчання в Польщі?

Якщо Ви вирішили пройти навчання та опанувати професію за кордоном, то це лише початок Вашого шляху. Самостійне вирішення всіх питань, що виникають на шляху майбутнього студента — здобути освіту в Польщі, може привести до втрати інтересу і відмови від цього наміру. Щоб уникнути такого результату, краще звернутися за професійною допомогою до наших фахівців, які нададуть вичерпну інформацію та підтримку на всіх етапах: від вибору міста навчання, до допомоги в обранні доступного і якісного житла. Вирішення візового питання, для професіоналів центру польської освіти UP-STUDY, не складе труднощів, а для Вас не буде особливо витратним.

Щоб отримати дозвіл на легальне перебування на території Польщі понад дев’яносто днів, необхідно оформити національну візу категорії D. Візи розрізняють за принципом дії на чотири категорії, які мають літерне позначення, і в нашому випадку підходить саме вищевказаний тип — польська віза D. Вона дозволяє перебувати тривалий час на території однієї країни, а інші держави шенгенського договору відвідувати транзитом. Для її отримання, необхідна вагома підстава, що підтверджує необхідність цього документа. Аргументом служить документ про зарахування до вищого навчального закладу Польщі. Вже на підставі даного документа видають національну візу терміном від півроку до року.

Якому аспекту варто надати значення при підготовці і подачі документів?

Вся процедура починається з оплати сервісного збору в двох, запропонованих на вибір, банках. Потім варто очікувати зворотний зв'язок від представників колл-центру для уточнення дати подачі документів. У призначений день і годину треба принести для подачі пакет документів, який складається з сімнадцяти пунктів. Крім паспортів, копії та фото, приділити увагу необхідно страхуванню для студентської візи. Дана страховка повинна покривати витрати, в розмірі €30000; зоною покриття служить Європа, Шенген або весь світ. Для подачі потрібні оригінал і копія. Врахуйте, якщо абітурієнт неповнолітній, то страхувальником повинен виступати один з батьків або опікунів. Також пам'ятайте, навіть вступивши до ВНЗ, Ви можете отримати відмову в отриманні візи, тому двічі подумайте, намагаючись самостійно вирішити це питання.

Чи потрібна студентська віза Шенген в умовах безвіза?

Дуже актуальне питання тому, що багато українців не знають, що являє собою безвізовий режим. Безвіз — це дозвіл на відвідування країн-членів Європейського Союзу (крім Британії та Ірландії) та держав «шенгенської четвірки» терміном до дев'яноста днів без оформлення візи. Для студентів, які вже навчаються в Польщі або планують їхати на навчання — цей режим нічого не змінює. Без студентської шенгенської візи навчання буде неможливим, на території польської держави. Єдиний виняток — завдяки безвізу можна відвідати короткочасні курси, семінари, симпозіуми чи конференції.

Отже, оформлення студентської польської візи D має безліч підводних каменів. Складнощі можуть виникнути на будь-якому етапі. Безвізовий режим не скасував потреби цього, необхідного для освіти за кордоном, документа. Намагаючись оформити студентську шенгенську візу самостійно, Ви ризикуєте втратити всі кошти, які були інвестовані в Ваше майбутнє.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини