Студентська віза в умовах безвізового режиму

8523
Facebook Twitter
Студентська віза в умовах безвізового режиму

На радість громадянам України і завзятим туристам 11 червня 2017 року набула чинності угода про безвізовий режим з Євросоюзом.


На радість громадянам України і завзятим туристам 11 червня 2017 року набула чинності угода про безвізовий режим з Євросоюзом. Це означає, що українцям дозволяється вільний в'їзд і переміщення по країнах Європи без візи, але виключно з біометричним паспортом. Це документ з особистими даними власника (ПІБ, фотографія, дата народження, терміни дії і номер паспорта). Також в нього вбудований чіп, на який записані відомості про відбитки пальців або малюнок райдужної оболонки ока.

Для яких цілей підходить безвіз?

  • Відпочинок і туризм. Відкривається можливість до вивчення шедеврів архітектури світу і відомих туристичних об'єктів, поїздки на музичні та арт фестивалі, виставки, закордонні вікенди з друзями, візити до близьких людей.
  • Робочі моменти. Шукати партнерів по бізнесу, їздити на співбесіди і дізнаватися робочі умови, брати участь в профільних конференціях.
  • Навчання в рамках короткострокових програм. Навчання на мовних курсах, профільні практики, стажування, програми підвищення кваліфікації, наукові конференції.

Чи буде корисним безвізовий режим українських студентів польських ВНЗ?

Для навчання в польських установах вищої освіти, українським студентам все одно доведеться оформляти національну візу категорії D. Така необхідність зумовлена ​​тим, що безвізовий режим передбачає короткострокове перебування на території країн-членів Європейського Союзу, до 90 днів, протягом 180 днів, не більше. При стаціонарній формі навчання, студенти повинні знаходитись на території країни протягом десяти навчальних місяців, що не реально, перетинаючи кордон з використанням нових прикордонних правил. Тому безвіз буде корисним тільки для батьківських візитів до студента. Зважаючи на наявність у студентів з України, які навчаються в Польщі, необхідної візи, у них навіть не буде можливості скористатися перевагами безвізового режиму. З категорії молоді, яка навчається у вищих навчальних закладах, тільки студенти вітчизняних університетів можуть оцінити можливості, що відкриваються цими нововведеннями у вигляді відвідування міжнародних конференцій, семінарів, симпозіумів, виставок та короткострокових курсів.

Національна віза категорії D

Такий вид візи дає право перебувати в Польщі терміном від півроку до року, подорожувати по інших країнах шенгенської зони, і працювати у вільний від навчання час. По закінченню візи її треба обов'язково продовжити. Оформлення навчальної візи до Польщі займе від 15 до 30 днів, тому підготувати документи для подачі необхідно заздалегідь.

Документи для отримання польської навчальної візи категорії D

  1. Заповнена польською або англійською мовою анкета.
  2. Довідка, що підтверджує зарахування до ВНЗ.
  3. Оригінал і копія медичного страхового поліса на весь період перебування за кордоном.
  4. Фотографії, які відповідають всім нормам візового центру. Вони повинні бути зроблені не пізніше ніж за 6 місяців до дати подачі документів.
  5. Закордонний паспорт і його копія.
  6. Для неповнолітніх заявників — свідоцтво про народження і його копія, письмовий дозвіл від батьків/опікунів на перетин кордону, копії паспортів та віз батьків.
  7. Підтвердження про проживання.

Потрібні документи для оформлення польської національної візи необхідно подавати до візового центру або в польське консульство за місцем проживання. Пакет даних передається особисто заявником або батьками для неповнолітнього учня.

Вартість польської студентської візи

Для жителів України візовий збір на навчання скасований, але за термінове оформлення (2-3 дні) доведеться заплатити €35. Також послуги візового центру (ППВА) Вам обійдуться від ₴345 до ₴535, плюс додаткові витрати на кур'єрську доставку документів, смс-оповіщення, фотодрук. Сервісний збір сплачується в національній валюті, а візовий — в євро.

Підбиваючи підсумок, можна з впевненістю сказати, що безвізовий режим не виключає необхідність оформлення національної польської візи D для навчання студентів за кордоном. Для полегшення процесу отримання візи, який займає багато сил і часу, компанія UP-STUDY пропонує свою кваліфіковану допомогу. Завдяки нам процедура оформлення документів буде зроблена на вищому рівні і забезпечить Вам гарантію на позитивний результат. Компетентні фахівці допоможуть вирішити важливі питання на всіх етапах від вступу, вибору ВНЗ і факультету, до допомоги в поселенні і адаптації в країні.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини