Студентська дієта: як харчуються студенти польських ВНЗ на обмежений бюджет?

1290
Facebook Twitter
Студентська дієта: як харчуються студенти польських ВНЗ на обмежений бюджет?

У студентів університетів Республіки Польща, є можливість харчуватися корисно, доступно та не витрачаючи багато часу. Яким чином це здійснити, а також як заповнити прогалини у студентському бюджеті? Розповімо про це у статті.

Існує переконання, що студент не може їсти здорову їжу, оскільки йому заважає нерегулярний спосіб життя та відсутність коштів на якісну їжу. Як і у будь-якій сучасній тезі, це зерно істини. Проте, у студентів університетів Республіки Польща, є можливість харчуватися корисно, доступно та не витрачаючи багато часу. Яким чином це здійснити, а також як заповнити прогалини у студентському бюджеті? Розповімо про це у статті.

Як виглядає життя студентів польських університетів?

Людям, які забули, на що схоже студентське життя, здається, що немає кращого часу, щоб подбати про себе. Вони дотримуються думки, що тільки на початку навчання та освітніх обов'язків їжа у поспіху може стати нормою. Тим часом студентам нелегко харчуватися у певний час. Вони не працюють з 8 ранку до 4 вечора з перервою на обід. Іноді їм доводиться йти з дому на цілий день, проводячи час спочатку у стінах Альма-матер, а потім у бібліотеках, додаткових заняттях або підробітку. Приготування поживних страв за низькою ціною — це питання досвіду та навичок, які можна придбати з часом. Тому твердження правдиве, що студентам нелегко правильно харчуватися, але це не означає, що це неможливо.Основу здорового харчування становлять часті, невеликі, але повноцінні прийняття їжі. Варто починати день з каші та сухофруктів.

Обід для студентської кишені — рулет з непросіяного борошна та овочевий салат. Ви можете підготувати його вдома та взяти з собою в університет. Швидка та корисна закуска, яка завдяки високій енергетичній цінності може замінити іншу їжу, являє собою жменю сирих горіхів або банана. Коли учні переходять до гарячих страв, можна скористатися пропозиціями університетських їдалень, що надають їжу з якісних продуктів за доступною вартості. Є також варіанти повноцінного обіду/вечері у недорогих ресторанах, що пропонують студентам знижку, котра часом досягає 20%. Ще однією альтернативою виступає замовлення піци, але таке меню варто використовувати не часто, краще у випадках підготовлення до іспитів з великим колом колег.

Азійська кухня, як спосіб смачного та дешевого харчування

Гарна ідея у такому випадку — загальновідома китайська кухня. Гданськ, Лодзь або Познань — студентські міста, багаті азійською кухнею, яка є недорогою та повною цінних, ситних інгредієнтів. Як щодо вечері? Старе прислів'я говорить, що краще ділитися нею з ворогом, але для більшості учнів вечір — це час підвищеної активності, коли тіло потребує енергії. Тому за 3-4 години до сну — попри час, можна з'їсти легку їжу, наприклад, бутерброд з дієтичним м'ясом.

Як заповнити прогалини у студентському бюджеті?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що учні університетів Республіки Польща, серед яких такий великий відсоток українців, є прагматичними молодими людьми. Щоб швидше вийти на ринок праці, тим самим набуваючи першого професійного досвіду та покращуючи матеріальне становище, вони підшукують підробіток або місце проходження стажування. Як показує практика, підробітки оплачуються краще, правда вони не завжди пов'язані з обраною спеціальністю. Найчастіше, щоб отримати досвід взаємодії у трудовому колективі, та нормально заробити, діючи у гнучкому графіку, студенти обирають сферу гастрономії, ресторанного бізнесу, гостинності або ж знаходять роботу на фрілансі.Підсумовуючи, зауважимо, що в учнів польських ВНЗ, часто, немає можливості приділяти багато часу приготуванню їжі, але можна знайти хороші альтернативи.

Що стосується питань економії на харчування, то тут краще відразу визначити найближчі мережі дискаунтерів, а також онлайн-магазини, що доставляють продукти додому безкоштовно після перетину певного порогу суми закупівлі. Говорячи про скромний студентський бюджет, краще з другого та наступних курсів знайти підробіток, який не тільки поліпшить матеріальне становище, а й дозволить прикрасити резюме набутим досвідом.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини