Працювати під час навчання? Для тих, хто хоче поєднувати підробіток з освітою, немає нічого складного

1481
Facebook Twitter
Працювати під час навчання? Для тих, хто хоче поєднувати підробіток з освітою, немає нічого складного

Мабуть, у людей з більшим ступенем відповідальності є час на все. На даний момент мова йде про студентів польських університетів, які встигають поєднувати навчання з підробітком. Поговоримо про це в нашій статті.

Мабуть, у людей з більшим ступенем відповідальності є час на все. На даний момент мова йде про студентів польських університетів, які встигають поєднувати навчання з підробітком. Все, що Вам потрібно, — це хороша організація, щоб навіть студент стаціонарної форми міг знайти час для навчання, роботи, розваг та придбання додаткових компетенцій.

Час підробітку та сфери зайнятості для студентів польських університетів

Новий навчальний рік швидко набирає обертів. Не всі проводять сезон відпочинку, короткострокові канікули та законні вихідні розслабляючись. Для багатьох студентів місяці, вільні від занять в університеті були єдиним часом, коли вони могли приступити до оплачуваної роботи або пройти стажування. Варто знати, що значна частина учнів польських ВНЗ вирішать продовжити роботу після 1 жовтня (старту академічного року). На даний час ринок праці надає студентам багато можливостей, та вони не можуть скаржитися на відсутність пропозицій, адресованих учням. Заочники, вечірники, та навіть учні денного відділення знайдуть роботу. Студенти частіше працюють офіціантами, продавцями, фізичними різноробочими або телемаркетерами. Дослідження «Майбутні кадри польської економіки», яке нещодавно відбулося Польським агентством з розвитку підприємництва, показує, що 52% студентів, що працюють,

зайняли себе у сфері послуг, 20% знайшли роботу в якості середнього персоналу, 17% знайшли вакансію, пов'язану зі спеціальністю, 14% знайшли роботу в офісі, 13% — на простих роботах. Перші посади, обрані студентами, рідко безпосередньо пов'язані з їх областю навчання. Проте робота будь-якого типу вчить організації праці, відповідальності та дозволяє дізнатися вартість грошей. Здатність поєднувати обов'язки добре сприймається рекрутерами.

Що варто зробити під час пошуку підробітку?

Перш ніж починати шукати роботу, фахівці UP-STUDY рекомендують розрахувати, скільки часу Ви можете витратити на неї. Часто студенти не розуміють, скільки часу йде, навіть сидячи перед комп'ютером. Вибір місця роботи поруч з місцем проживання або університетом може заощадити витрати часу на те, щоб дістатися до місця праці. Не становить проблем поспілкуватися з людьми, які вже мають досвід у пошуку роботи на неповний день протягом тижня. Можливість роботи у вихідні дні залишається більш насиченим напрямком для студентів, наприклад, репетиторство, при відмінному знанні рідної мови. Для студентів, які роблять перші професійні кроки, тимчасова робота буде доречна, головним чином через гнучкість графіку. Молоді люди часто ставлять собі питання, чи можуть вони поєднати навчання з професійними обов'язками. Тимчасова робота дає їм можливість перевірити, як вони впораються з цією ситуацією.

Підбиваючи підсумки, варто підкреслити, що при виборі тимчасової зайнятості, студенти отримають повністю легальну роботу, правда якщо навчання проходить на будь-який, крім стаціонарної форми, потрібно отримати один з двох дозволів на працевлаштування. Підробіток — це завжди інвестиції у майбутнє. Тимчасова робота дає можливість отримати посаду у компаніях, які важкодоступні для кандидатів на постійній основі. Часто буває, що тимчасові співробітники, наприклад, що працюють на заміну, отримують згодом постійне місце праці, відзначившись високими успіхами. Відповідно до недавніх досліджень, до 40% польських студентів денної форми навчання були професійно активні, та цей стан залишався стабільним протягом багатьох років. Основним мотиватором професійної діяльності є бажання стати фінансово незалежними, звільнити батьків від тягаря поточних навчальних витрат, придбати додаткові компетенції, прикрасити своє резюме та стати привабливими для роботодавців.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини