Студент-викладач. Чи зустрічається упереджене ставлення в університетах Польщі?

9528
Facebook Twitter
Студент-викладач. Чи зустрічається упереджене ставлення в університетах Польщі?

Про те, яким чином будуються відносини між учнями та академічним персоналом у польських університетах ми розповімо більш детально у даній статті.

Республіка Польща — держава, що розташувалася на Сході Європи, яка динамічно розвивається, займає важливе місце на міжнародній арені, веде активну інтернаціоналізацію освіти, а також з року у рік вносить доповнення до законів, що регулюють перебування та діяльність іноземців на її території.

Лояльність держави та її жителів до іноземних громадян, позитивно впливає на збільшення відсотку нерезидентів країни, які приїхали з різними цілями: отримання вищої освіти, старт та рестарт бізнесу, облаштування побуту тощо. Природно, наші співвітчизники, які прийняли рішення розвиватися на території Європи, часто, віддають перевагу освітнім структурам Польщі. Крім легкого процесу вступу, справедливої ​​річної плати, тут необхідно відзначити відмінну взаємодію між викладачами та студентами. Про те, яким чином будуються відносини між учнями та академічним персоналом у польських університетах ми розповімо більш детально у даній статті.

Студент-викладач. Специфіка взаємовідносин під час навчання

Складно сказати який середній вік викладачів у польських освітніх структурах, але це і не так важливо. Основне, що потрібно знати українцям та іншим іноземцям, які зважилися отримувати кваліфікацію у Польщі, це те, що всі академічні вчителі ставляться до студентів, як до рівних, колег та навіть партнерів. Завжди відкриті до дискусій, вони роблять свою роботу з великим ентузіазмом. Багато лекторів та науковців мають іноземний досвід викладання, при цьому, здатні розробити власні методики викладу матеріалу. Як показує практика, у приватних університетах Польщі можна розраховувати на індивідуальний підхід до кожного учня ВНЗ, що сприяє більш швидкому розкриттю професійних та особистих якостей. Цінуючи час своїх студентів, викладачі подають матеріал максимально лаконічно, при цьому у повному обсязі.

Розклад та зміни академічних занять можна знайти у системі IRK, в якій проходять реєстрацію учні, ще під час подачі документів.

Як у ВНЗ викладають лекційний матеріал, а також чи можна розраховувати на потярання під час сесій?

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що під час лекцій, студентам не складно засвоювати матеріал, оскільки, крім того, що він пояснюється викладачем, ще є можливість його наочно побачити, адже велика частина вчителів приносять на пари лекції на носієві, оброблені у Microsoft Power Point. Не має значення, якій темі присвячена лекція, з візуальним супроводом вона сприймається у рази простіше.

Що стосується складання сесій, то, як вже раніше згадувалося, викладачі ставляться до студентів дуже лояльно, але вимагають знання предмета. Навіть неупередженість не допоможе, якщо рівень володіння матеріалом не відповідає тому, який необхідний для позитивної оцінки. Врахуйте, хабарництво у польських університетах відсутнє.

Спроби заохотити викладача можуть закінчитися плачевно. Єдине, що може допомогти у разі не повних знань предмета, це повага до дисципліни та викладачеві, часта участь у дебатах під час навчального семестру, трохи потуплений погляд на вчителя під час іспиту та інші незначні виверти. Можливо, у цьому випадку, академічний вчитель піде на деякі поступки, але на це особливо не варто сподіватися.

Отже, викладачі польських ВНЗ всіляко взаємодіють зі студентами. Крім викладу матеріалу на парах, вони надають список необхідної літератури та додаткову інформацію, скидаючи її на загальну пошту. Відносини між студентами та викладачами дружні, що сприяє обом сторонам навчального процесу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини