Продовження екзаменаційної сесії — як це зробити?

3779
Facebook Twitter
Продовження екзаменаційної сесії — як це зробити?

Цю статтю буде присвячено розгляду питанням продовження екзаменаційної сесії та як саме це зробити, зважаючи на це, її варто прочитати як поточним, так і потенційним студентам.

Екзаменаційна сесія під час навчання з'являється кожен семестр, не тільки в українських університетах, але також і у всіх освітніх структурах Польщі, яким вже не перший рік віддають перевагу все більша кількість наших співвітчизників. Це час іспитів, що дозволяє завершити всі пункти, в яких брали участь студенти останнім часом. На жаль, не завжди легко подолати подібні випробування, хоча кожен польський університет, про іспити в яких піде мова у даній статті, дає студентам можливість приєднатися до сесії перездачі для поліпшення результатів. Обговорюючи тему, варто зауважити, що у разі, якщо конкретний студент не пройшов перший та другий семестри, можна спробувати продовжити екзаменаційну сесію. Саме розгляду питання продовження екзаменаційної сесії буде присвячено окрему статтю, також буде приділено належну увагу тому, як саме це зробити, зважаючи на це, її варто прочитати як поточним, так і потенційним студентам.

Продовження навчальної сесії в освітніх структурах Польщі

Як згадано вище, у студентів університетів РП є можливість подати заявку на продовження екзаменаційної сесії, коли вони не у змозі скласти іспити у перші дні та отримати достатньо балів ECTS для переходу на наступний семестр. Це варіант, завдяки якому учні ВНЗ отримують більше часу — у цих рамках з'являється шанс організувати заняття для наступного тесту з викладачем. Більш ретельна підготовка, особливо у перші роки навчання, може вселити віру у себе, тим самим дозволивши студенту продовжувати навчання зі своїм курсом.

Як подати заявку на продовження сесії?

Щоб продовжити екзаменаційну сесію, потрібно подати, як і у випадку з іншими ситуаціями, заяву на ім'я заступника декана.

Цю форму можна знайти на сайті університету, який був обраний для отримання необхідної кваліфікації. Для того, щоб документ був прийнятий та оброблений, він повинен містити поточну дату, ім'я студента та його прізвище, номер курсу, місце проживання, контактні дані, назву області вивчення та інформацію про рік навчання, ступінь та форму. На наступному етапі, від учня, що подає запиту про продовження екзаменаційної сесії, потрібно приведення причини, за якою він не зміг завершити складання у перші дні. Щоб заявка була більш надійною, доречно прикласти до неї документи, які можуть додатково підтвердити обґрунтування.

Дати та рекомендації для студентів польських ВНЗ

Після подачі заявки потрібно почекати, щоб вона отримала схвалення від вищих інстанцій. Як тільки це відбудеться, слід призначити зустріч з викладачем для наступного іспиту. Що стосується конкретної дати, то тут немає такого розмежування. Однак варто поспішати, щоб не створювати проблем самим лекторам. Завдяки цьому, останні суб'єкти можуть ставитися до студентів більш сприятливо. Також добре враховувати ситуацію, коли під час продовження сесії інші знаходяться на так званій перерві між семестрами — протягом цього періоду не зрозуміло, чи буде учень вилучений зі списку студентів. З цієї причини не соромтеся подати заяву заступнику декана своєчасно.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що одним вступом до польського ВНЗ не одержати ті перспективи, на які розраховує кожен

кандидат на навчання. Освіта у Польщі — трудомісткий процес, який вимагає кропіткої роботи над матеріалом, отриманим від викладачів, а також самостійного навчання додатковим компетенціям. Якщо щось пішло не за планом, та Ви не встигаєте скласти сесію зі своєю групою, тоді слід звернутися із заявою на продовження сесії, щоб не залишати хвостів та продовжувати далі отримувати знання з обраним раніше курсом.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини