Студент на роботі, або де учням польських ВНЗ краще підробляти?

7936
Facebook Twitter
Студент на роботі, або де учням польських ВНЗ краще підробляти?

На які посади роботодавці найбільше хочуть наймати молодих людей, котрі ще навчаються, та в яких сферах їм найкраще платять? Про це Ви дізнаєтеся, прочитавши запропоновану статтю.

Сьогодні, коли міжнародні роботодавці стали ще більш вимогливі, одного знання професії молодому фахівцеві недостатньо, щоб роздобути хорошу посаду. Потрібна наявність практичного досвіду, а також присутність додаткових компетенцій. Де ж все це придбати? Студенти польських та інших європейських університетів, щоб відповідати очікуванням ринку праці відправляються підробляти під час придбання професії. Також, цей крок допомагає стати більш самостійним у матеріальному плані та розкрити свій особистий потенціал. На які посади роботодавці найбільше хочуть наймати молодих людей, котрі ще навчаються, та в яких сферах їм найкраще платять? Про це Ви дізнаєтеся, прочитавши запропоновану статтю.

Чи є безробіття серед учнів університетів Республіки Польща?

Безробіття серед студентів та випускників польських ВНЗ, яким як і раніше віддають перевагу українці, котрі бажають отримати якісний європейський диплом, не має проблемний характер. Налагоджуючи співпрацю між університетами та підприємствами, які є потенційними роботодавцями, спеціальні бюро кар'єри, чинні майже при кожному польському ВНЗ, таким чином, полегшують молодим людям початок трудової діяльності. Ідеї ​​університету та їхні методи боротьби з безробіттям часто хвалять локальні та іноземні студенти. Виходить, що у пошуку, як тимчасового підробітку, так і тривалого працевлаштування учні можуть розраховувати не тільки на себе.

В яких галузях найбільш охоче працюють молоді люди, котрі ще навчаються?

Робочі місця, що пропонуються студентам, це, перш за все, ті, які не потребують будь-якого досвіду, або ті, на яких слід провести один або кілька днів навчання перед початком роботи. Роботодавці часто обіцяють: гнучкий графік, роботу у молодій команді, можливість професійного розвитку, знижки для співробітників, роботу у динамічному середовищі або бонуси. Все залежить від галузі та характеру виконуваної роботи. Фахівці UP-STUDY підготували перелік деяких з найбільш популярних галузей, що пропонують студентську роботу:

  • Робота у гастрономії. Робота у гастрономії — одна з найцікавіших професій для студента. Спілкування з гостями, виховання хороших манер та вивчення специфіки роботи за подібною професією дійсно доставляють масу задоволення. Крім того, тісний контакт з кухнею, дегустація нових страв роблять життя приємнішим з кожним днем. Все гастрономічне середовище створює дружню атмосферу, а це головне у кожній роботі. Зарплата у цій галузі відрізняється та варіюється від 14.7 злотих (валова ставка) до 16. Також не варто забувати про чайові, які у залежності від репутації ресторану можуть перевищувати базову зарплату.
  • Робота у торгівлі. Легкість встановлення міжособистісних контактів, висока мотивація до роботи, сумлінність та акуратність, а іноді навіть досвід — такі вимоги для молодих людей пред'являють роботодавці, які шукають співробітників у магазини. Натомість вони пропонують навчання та гнучкий графік.
  • Робота у колл-центрі. Найпопулярнішим, хоча й найменш оціненим, у галузі, де працюють студенти, є колл-центр. Щоб працювати консультантом, телемаркетером або переговірником телефоном, у Вас повинен бути, за словами роботодавців, позитивний настрій та навички продажів телефоном, легкість встановлення контактів, дуже розвинені навички ведення переговорів та бездоганна дикція.
  • Паперова робота. Робота в адміністрації, безсумнівно, є альтернативою для тих, хто любить статичну роботу та уникає фізичних навантажень. У цьому виді діяльності найбільш важливими є навички роботи з комп'ютером, часто тут досить складні програми, знання нормативних актів та хороший контакт зі студентами. Це професія для людей досить організованих, які можуть навести порядок на своєму столі, попри боротьбу з тоннами паперів.

  • Робота у готелі. Роботодавці для роботи у готелі найчастіше шукають покоївок. Рідше адміністраторів, до завдань яких зазвичай входить внутрішнє та зовнішнє листування, обслуговування гостей та зустрічей, а також організація щоденного прийняття роботи. Серед вимог варто згадати дуже добре знання англійської мови та висока особиста культура.

Отже, студенти польських університетів у переважній більшості підшукують підробіток на час навчання. Кожен знаходить те, що відповідає його вмінням, потребам та запитам. Підробіток допомагає придбати додаткові компетенції, що робить таких кандидатів більш привабливими на ринку праці.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини