Все що потрібно знати майбутнім студентам програми UP-STUDY

6668
Facebook Twitter
Все що потрібно знати майбутнім студентам програми UP-STUDY

Дух Європи у Варшаві можна відчути не лише оглядаючи пам'ятки архітектури, але і навчаючись у престижних університетах Польщі за найсучаснішими програмами викладання, що відповідають світовим вимогам.

Дух Європи у Варшаві можна відчути не лише оглядаючи пам'ятки архітектури, але і навчаючись у престижних університетах Польщі за найсучаснішими програмами викладання, що відповідають світовим вимогам.

Проживання у варшавських гуртожитках коштує від 130 євро на місяць. Варто відзначити, що, як правило, це гарного рівня житло, часто з телефоном, і практично завжди з інтернетом. Проживання у квартирі з декількома студентами обійдеться від 120 євро. Вартість може відрізнятися залежно від розташування житла, його площі і умов проживання.

Реєстрація та продовження студентської візи

Студентська віза для отримання вищої освіти у Польщі видається, як правило, на півроку. Максимум за 45 днів до закінчення терміну дії візи необхідно подати документи на карту тимчасового перебування на території Польщі. Умови її видачі - наявність документа з вузу про те, що заявник є студентом, прописки (наприклад, у гуртожитку) і виписки з банківського рахунку про наявність коштів, необхідних на утримання. На рахунку студента повинна бути сума не менша за 15 000 злотих.

Рішення про розмір суми приймається індивідуально й складається із квоти оплати за освіту на період дії карти та прожиткового мінімуму.

Харчування студентів в Польщі

Приблизні витрати на харчування студента в Польщі - 100-150 євро в місяць. Обід у ресторані швидкого харчування коштує приблизно 4-5 євро. Вузи також пропонують обіди для своїх студентів за прийнятними цінами: 3-4 євро. В загалом ціни незначною мірою відрізняються від українських.

Транспортні витрати студентів в Польщі

У Польщі діють студентські знижки на проїзд:

  • 30-денний проїзний (всі види міського транспорту): приблизно 10 євро;
  • 90-денний проїзний (всі види міського транспорту): приблизно 25 євро.

Витрати на подорожі Польщею

Вартість квитка на потяг (наприклад, напрямку Варшава-Краків, Варшава-Гданськ, Варшава-Вроцлав): приблизно 23-50 євро/квиток в обидва кінці (залежно від відстані й типу потягу). Існують квитки приблизно по 5 євро в одну сторону (залежно від дати й часу виїзду).

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини