Що обов'язково потрібно відвідати в Кракові? Пам'ятки, пам'ятники, музей

6736
Facebook Twitter
Що обов'язково потрібно відвідати в Кракові? Пам'ятки, пам'ятники, музей

Стаття актуальна не тільки для іноземних студентів та абітурієнтів ВНЗ Польщі, а й для людей, які планують відвідати Краків, у вільний час, оскільки, ми поділимося інформацією про те, куди обов'язково потрібно сходити.

Місто, з більш, ніж сімсотрічною історією, одне з величних не тільки в Республіці Польща, а й у всій Європі — Краків. Розташовуючись на мальовничих берегах Вісли, ця прекрасна метрополія має славу міста, з великою кількістю пам'яток культури та історії. Приїжджаючи на екскурсії або з іншими цілями, у іноземних громадян є можливість вибрати для відвідування кілька середньовічних будівель, з більш ніж 4500 тисяч споруд. Крім цього, є унікальна можливість приділити увагу творам мистецтва, яких тут безліч, не менше 2-х мільйонів. Цей куточок Польщі має, воістину, магічне тяжіння, на безліч фестивалів, різного формату та змісту, приїжджають сотні тисяч іноземців не тільки з Європи, а й з усього світу. Стаття актуальна не тільки для іноземних студентів та абітурієнтів ВНЗ Польщі, а й для людей, які планують відвідати Краків, у вільний час, оскільки, ми поділимося інформацією про те, куди обов'язково потрібно сходити, перебуваючи в цьому місті.

Історія Krakowа та його старовинні пам'ятки

Задокументована дата виникнення — 5 червня 1257 року, та з цього часу, місто розбудовувалося, переживало свої злети та падіння, набиралося сили, для того, щоб тепер його можна було споглядати у повній красі. Перебуваючи у ньому короткий час, варто особливу увагу приділити відвідуванню Старого Міста, яке отримало прізвисько «польської Флоренції». Для прогулянки цим міським куточком знадобиться не більше півгодини, але вони того варті. Величні будівлі XIII століття, які частково або повністю збереглися — справлять незабутнє враження та подарують масу можливостей зробити вдалий фотопоінт. Не вдасться пройти повз ансамблю Замку Вавель. Свого часу, він був родовим маєтком династії Пястів та має глобальне значення для поляків. Саме звідси виходили всі рішення, важливі для польського народу, протягом шести століть.

Крім зовнішньої краси, Вавель здивує великою кількістю маленьких каплиць, серед яких, особливою популярністю користується каплиця Зигмунта, а також, королівськими покоями та іншими значними залами.

Цікаві місця колишньої польської столиці

Подорожуючи Краковом, можна не тільки зробити безліч вдалих фото для Instagram, інших соціальних мереж та особистого архіву, але збагатитися духовно. Місцями, які можуть змінити Ваш світогляд та перевернути свідомість є церкви, костели, галереї, старовинні будівлі академій та музеї, яких у цьому місті просто не перерахувати. Розглянемо найвразливіші місця:1. Церква святої Марії. В епоху середньовіччя, вона виконувала роль вежі для несення варти. Вівтар повністю присвячується життю Святої Марії, прохід до нього доступний лише кілька годин в день.2. Францисканський костел. Чудова будова в готичному стилі з вхідним квитком в 10 злотих. З моменту створення пережив лише одну серйозну реставрацію, знаходиться на центральній площі та є краківською перлиною.

3. Церква святих Петра та Павла. Собор виділяється із загального вигляду Кракова, знаходиться на вулиці для піших прогулянок — Grodzka, та зовні нагадує італійську єзуїтську церкву.4. Church of St. Joseph (Костел святого Джозефа). Його видом можна милуватися як в цілому, так і окремими елементами фасаду. Варто також зауважити, що всередині церква виглядає досить скромно.

Підбиваючи підсумки, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що Краків — величне польське місто, в якому, на кожному кроці можна наткнутись на історичну або культурну пам'ятку. Сотні тисяч туристів, які щороку приїжджають подивитися на його красу або побувати на фестивалях. Також, в цьому місті навчається безліч студентів, які отримують якісну вищу освіту з доступною вартістю за навчальний рік.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини