Стоматологічні послуги та ціни на них у Польщі

60816
Facebook Twitter
Стоматологічні послуги та ціни на них у Польщі

Багато жителів Європи, свідомо відправляються до Польщі, з метою відвідування дантиста, але ось українці, які проживають на території цієї держави, часто, повертаються на батьківщину, щоб записатися до зубного лікаря.

Про лікування зубів в Республіці Польща багато похвальних відгуків, але й чимало громадян, які залишають не самі приємні коментарі. Дійсно, якість на високому рівні, але сама процедура, досить незвична для жителів СНД, звідси й нарікання. Річ у тому, що є нюанси, які необхідно знати перед відвідуванням лікаря, наприклад, те, що в один прийом можуть здійснювати лікування тільки одного зуба. Також, є деталі, які пов'язані з покриттям витрат від страхової компанії на стоматологічні послуги. Багато жителів Європи, свідомо відправляються до Польщі, з метою відвідування дантиста, але ось українці, які проживають на території цієї держави, часто, повертаються на батьківщину, щоб записатися до зубного лікаря.

Особливості відвідування польської стоматології

Як в приватних, так і в державних (pogotowie dentystyczne) стоматологічних клініках потрібно попередньо записуватися. Працюють вони в однаковому режимі, не більше вісімнадцяти годин, в будні дні. У разі, якщо критичний біль виник в пізній час, потрібно звернеться до невідкладної допомоги (ostry dyżur). Намагайтеся тримати зуби в порядку, адже, якщо потрібно вилікувати кілька зубів — це займе багато часу, поки не закінчено лікування одного, за другий лікар не візьметься. Рівень послуг однаково високий, незалежно від власності клініки, та й ціни не так істотно відрізняються. Але, ось від інших європейських країн, цінова політика відрізняється істотно. Вартість пломбування зуба в польській приватної стоматології — 120-250 злотих (до 1800 грн.), залежить від складності, додаткових послуг (зняття каменів).

Зубний імплант з коронкою в Польщі обійдеться 1200 євро, а в Великобританії — 4800. Тому, понад 30% туристів приїжджають в РП не тільки для лікування зубів, але й з метою оздоровлення в лікувальних установах, санаторіях або проходження медичної діагностики.

Страховий поліс в Польщі для лікування зубів

Безкоштовна польська страхова медицина надає дуже невеликий спектр послуг. Дійсно, можна отримати невелику знижку від NFZ на деякі послуги у державних стоматологів, але, за більшість: пломбування, видалення зуба, видалення нерва та інші — потрібно заплатити з власних коштів. Саме тому, багато поляків, а також, іноземців, які тривалий час проживають в РП — оформляють комерційне страхування для лікування зубів. Ubezpieczenie leczenie stomatologiczne охочі купують як в приватних кабінетах, так і в страхових компаніях. Варто уточнити, що придбання цього поліса, не знімає з громадянина зобов'язання зі сплати в NFZ необхідних платежів. Ці комерційні поліси бувають різної вартості та наповненості, тому, уважно читайте повний перелік страхових випадків. У елементарний пакет включається огляд та очищення від каменів, в преміум може входити навіть послуги пластичного хірурга.

Польські приватні страхові поліси коштують від 40 злотих та можуть доходити до 450 зл. Є ще одна особливість, деякі компанії дозволяють викупити пакет послуг тільки підприємству або фірмі, на якій працює страхувальник, а особисто йому це не доступно.Підбиваючи підсумки, фахівці UP-STUDY хотіли б звернути увагу на те, що в європейських державах громадяни дуже серйозно ставляться до страхування життя та здоров'я. Дивлячись на дорожнечу послуг як дантистів, так і інших фахівців цієї галузі, без поліса, лікування буде непосильним, для більшості європейців. Що стосується українців, то послуги дантиста в РП обходяться дорожче, ніж на Батьківщині, тому, багато студентів займаються цим питанням під час канікул, а ті, хто працює, під час відпустки.

Стоматологічні клініки Варшави

Stadent Centrum

Романа Мацієвського 3, 03-187 Варшава, Польща

  • Консультація стоматолога - Ціна за запитом
  • Реставрація зуба - zł100 - zł205
  • Протезування зубів - zł2070


Uni-Dent

вул. Літерацька, 19, 01-864 Варшава, Польща

  • Консультація стоматолога - Ціна за запитом
  • Чистка зубів - zł229
  • Протезування зубів - zł2070


Best Dent Clinic

Пшеязд 2, 02-654 Варшава, Польща

  • Консультація стоматолога - Ціна за запитом
  • Чистка зубів - Ціна за запитом
  • Протезування зубів - Ціна за запитом

Список літератури

  1. "Імплантація зубів: технології та практика", Л. М. Коваленко, 250 с.
  2. "Ортодонтичне лікування: від теорії до практики", І. В. Петренко, 300 с.
  3. "Інноваційні методи в стоматології: відкриття та виклики", О. І. Мельникова, 220 с.
  4. "Профілактика та лікування карієсу в дітей", Н. С. Іванова, 150 с.

Автор: Ілля Котенко

Експерт з навчання в Польщі

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Розіграш 50 стипендій на 50% знижку на навчання до 20-річчя UP-STUDY

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини