Навчання стоматології в Польщі. Який університет вибрати?

24936
Facebook Twitter
Навчання стоматології в Польщі. Який університет вибрати?

Стаття актуальна для всіх абітурієнтів медичних ВНЗ, через те, що ми розглянемо специфіку навчання стоматології та університети, в яких краще її проходити.

В Республіці Польща можна отримати будь-яку професію, причому, плата за навчання значно нижче, ніж в будь-якій іншій європейській країні. Значною перевагою є те, що більшість спеціальностей можна вивчати як польською, так і англійською мовою. Вважаючи за краще навчання на стоматолога, також, варто вибрати одну з установ вищої освіти Польщі, оскільки, якісний європейський диплом дозволить працевлаштуватися в будь-яку країну не тільки Європи, а й інших індустріально розвинених держав. Дантист — дуже затребувана та перспективна професія, вона поєднує в собі високий заробіток, престиж та моральне задоволення від допомоги людям. Стаття актуальна для всіх абітурієнтів медичних ВНЗ, через те, що ми розглянемо специфіку навчання стоматології та університети, в яких краще її проходити.

Особливості вступу та навчання на стоматолога в Польщі

Специфіка вступу на дану спеціальність залежить від того, на яке відділення (бюджетне або платне) планує вступати абітурієнт, а також, який буде вибрано напрямок. Відповідно, на платне відділення в навчальну структуру зарахування відбувається на підставі атестата про повну загальну середню освіту та інтерв'ю (співбесіда). Для навчання на бюджетному потрібно скласти іспити з біології та хімії/фізики (на вибір), а також, додатковий для дантистів, специфіка якого залежить від напрямку стоматології. До іноземних студентів обов'язкова вимога знання мови на рівні В2. Всім студентам медичних вищих навчальних закладів потрібно надавати довідку про вакцинацію проти гепатиту B. Варто звернути увагу, що в Польщі, в основному, на медичних факультетах або в ВНЗ, надають нероздільну магістратуру тривалістю в 10-12 семестрів, а далі — інтернатура.

Важливо врахувати, що багато медичних установ освіти, щорічно підписують домовленості, за якими, результати іспитів визнаються іншими університетами. Таким чином, закінчивши перший курс на спеціальності "Стоматологія" у Любліні, можна, з результатами звернутися, наприклад, до Вроцлава, та продовжити навчання там.

Рейтингові установи з напрямом стоматології в РП

На поточний момент, в Республіці Польща існує 12 медичних установ вищої освіти, які мають різні стоматологічні спеціальності. Всі вони дозволяють отримати глибокі пізнання в цій області, в деяких, для іноземців з Картою Поляка можна претендувати на бюджетне відділення. Вартість вище від інших спеціальностей в 2-4 рази, залежно від мови навчання та спеціальності, але нижче, ніж в інших країнах Європи. Розглянемо найбільш рейтингові ВНЗ:

1. Ягеллонський Університет в Кракові. Єдина магістерська освіта польською мовою, фахом "Стоматологія" обійдеться у 9500 євро на рік, англійською — €11000.

2. Варшавський Медичний Університет. ВНЗ з двохсотрічною історією пропонує навчання на дантиста з оплатою в €10600 польською, а англійською мовою — від €15000 на лікувальному-стоматологічному факультеті.

3. Люблінський Медичний Університет. Вартість бакалаврату на спеціальності "Технік-дантист" становить €4300, магістратура польською мовою на лікарсько-стоматологічному факультеті обійдеться у €6200.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY звертають увагу, що послуги дантиста вартують дуже дорого, навіть маючи страховий медичний поліс, розраховувати на безкоштовне лікування зубів не варто. Але, в РП, ці процедури в 3-4 рази дешевше, ніж в інших європейських країнах. Європейці приїжджають не тільки подивитися визначні пам'ятки, а й відвідати дантиста, тому, отримавши диплом стоматолога в РП, фахівці не залишаться без роботи.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини