Стипендія ректора для кращих учнів, в університетах Польщі

2810
Facebook Twitter
Стипендія ректора для кращих учнів, в університетах Польщі

Матеріальна підтримка це не єдина форма підтримки, тому що існує ще стипендія ректора для кращих учнів, про яку ми поговоримо ґрунтовно у даній статті.

Студенти, які приїжджають до великих міст рідної держави, або зовсім їдуть з метою придбання якісного європейського диплома за кордон, не завжди можуть оплачувати оренду житла та продукти зі своїх кишень. Також, зважаючи на навчання на першому курсі або через те, що заняття забирають багато сил, а також вимагають обробки великих обсягів інформації, часто не вдається влаштуватися на підробіток, щоб компенсувати частину витрат. З цієї причини, вищі освітні школи (академії) та університети Республіки Польща пропонують матеріальну підтримку людям, у яких є фінансові проблеми. Однак це не єдина форма підтримки, тому що існує ще стипендія ректора для кращих учнів, про яку ми поговоримо ґрунтовно у даній статті.

Стипендія за підсумками навчання у структурах освіти Польщі

Значна частина українців мігрують до цієї європейської держави з метою придбання якісного диплома, який дозволить працевлаштуватися практично у будь-якій країні світу. До моменту початку освіти, фахівці UP-STUDY рекомендують ознайомитися з усіма можливими варіантами економії або зниження витрат на навчання, та стипендія за результатами навчання є одним з них. У цьому випадку, будь-який студент, який у попередньому навчальному році досяг мінімального середнього рівня, зазначеного у правилах конкретного університету, може подати заявку на фінансову підтримку. Якщо вдалося завоювати цю стипендію, тоді слід очікувати отримання щомісячних платежів наприкінці кожного місяця протягом наступних двох семестрів. Однак потрібно пам'ятати, що відповідне середнє значення не дає негайної фінансової підтримки. Це дає право подати заявку, яка буде розглядатися відповідним підрозділом.

З усіх охочих вибирається тільки невелика частина людей, які отримують стипендію студента. Ось чому можливість виграти її залежить від рівня успішності та сили конкурентів.

Як подавати стипендіальну заявку?

Зусилля з надання фінансової підтримки кращим студентам повинні починатися з системи USOSweb університету, в якій вимагається заповнення заяви на стипендію ректора в особистому профілі. Це можливо зробити тільки у той час, який вказав університет. У формі заповнюються дані про завершення окремих етапів досліджень, а також інформація щодо отриманої середньої оцінки. Наступний крок — друк спеціального документа, який з'явиться в особистому обліковому записі. До всього іншого варто надати таку заяву до офісу факультету з соціальних питань, де вона буде повністю перевірена. Останній крок у процесі подачі заявки на матеріальну допомогу студентам — очікування списків ранжирування, в яких можна перевірити, чи отримав конкретний кандидат стипендію ректора.

Що таке стипендія ректора?

Точна цінність допомоги для студентів є індивідуальною для кожного університету та залежить від кількості людей, яким присуджується стипендія. Учні ВНЗ з високими академічними балами можуть розраховувати до декількох сотень злотих на місяць.

Стипендію ректора для кращих студентів можна намагатися отримати на початку навчального року, тому що тільки у цей період розглядаються прохання про надання фінансової допомоги для університетів. Кандидатам на цю матеріальну допомогу варто розуміти, що претендувати на неї можна тільки з другого курсу та наступних років.

Отже, університети Польщі інтернаціоналізують свої структури, тому всіляко підтримують студентів, як резидентів країни, так і іноземців. Стипендія від імені ректора не є єдиним варіантом покращення матеріального становища. Залежно від типу установи можна претендувати й на інші виплати, а також на завоювання гранту та індивідуальну знижку, тому у Польщі вчитися не тільки перспективно, але й може бути зовсім не клопітно у матеріальному плані.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини