Стажування студентів польських університетів — як їх організувати крок за кроком

980
Facebook Twitter
Стажування студентів польських університетів — як їх організувати крок за кроком

З цієї статті Ви дізнаєтесь: як пройти студентську практику, які формальності повинні бути виконати під час стажування та де шукати кращі пропозиції для студентів, тому її варто прочитати, як фактичним, так і потенційним учням ВНЗ Польщі.

Завдяки стажуванню, практиці або підробку Ви можете отримати цінний досвід, а також випробувати себе у неуніверситетській реальності. Виберіть хорошу студентську практику — та це перейде у майбутню кар'єру! Які практики вибрати студентам університетів Республіки Польща, серед яких так багато українців та інших іноземців? Як організувати такий вид заняття? Якщо Ви на сайті компанії UP-STUDY, значить перебуваєте у правильному місці. З цієї статті Ви дізнаєтесь: як пройти студентську практику, які формальності повинні бути виконати під час стажування та де шукати кращі пропозиції для студентів, тому її варто прочитати, як фактичним, так і потенційним учням ВНЗ Польщі.

Студентська практика та стажування в РП

Студентська практика у більшості випадків вимагає підписання тристоронньої угоди між Вами, університетом та роботодавцем. Вона проводиться протягом часу, зазначеного в університеті, наприклад, трьох місяців. У свою чергу стажування не містить університет в якості контрагента. Ви самі укладаєте договір про проходження практики з роботодавцем. Наймач вирішує, як довго триває стажування. Щоб стажування можна було вважати практикою, Ви подаєте заяву до університету для зарахування стажування за Вашої ініціативи в якості передбаченої ВНЗ практики (якщо Ви не завершили її з іншим роботодавцем).

Замість того, щоб вибирати перше ліпше робоче місце, запропоноване офісом кар'єри Вашого університету, можете шукати престижну програму стажування або студентське навчання у поважній компанії. Ви дізнаєтеся, як організувати це — нижче.

Покрокова інструкція організації стажування самостійно

Першим кроком до проходження стажування є вибір місця для придбання навичок та досвіду. Ви можете шукати стажування, де хотіли б пройти його — самостійно, можливо у тій компанії, в якій хотіли б працювати на постійній основі. Також є можливість використовувати готовий список роботодавців, які співпрацюють з Вашим університетом.

Ви знайдете інформацію про таких роботодавців в офісі кар'єри освітнього закладу, в якому проходить навчання. Можна відвідати їх особисто у робочий час або перевірити веб-сайт. При виборі роботодавця зі списку формальності зводяться до мінімуму. Якщо Ви вибираєте роботодавця, який не співпрацює з університетом на щоденній основі, необхідно отримати дозвіл на проходження практики на його робочому місці. Щоб отримати таку згоду, потрібно заповнити заявку на згоду пройти стажування у місці, обраному студентом. Кожен університет має власний формат для цього додатка.

Другим етапом проходження практики є підписання контракту. Як Ви вже знаєте, договір може бути двостороннім або тристороннім. Вибір контракту є обов'язком роботодавця. Якщо роботодавець хоче стати учасником тристоронньої угоди, необхідно надати університету три копії заповненого та підписаного контракту. Університет підпише договір, та Ви зможете передати його роботодавцю.

Третій крок — оформити страховку. Робочі місця вимагають дві страховки для навчання:

  • страхування від нещасних випадків (NNW)
  • страхування цивільної відповідальності.

Ви повинні надати роботодавцю документ, що підтверджує володіння такими полісами, та зробити це треба не пізніше першого дня стажування. Хто покриває вартість страховки? Це залежить від університету, в якому проходить навчання. Деякі ВНЗ покривають вартість цієї страховки, інші ні. В останньому випадку потрібно оплатити страховку самостійно.

Підсумовуючи, зауважимо, що, у будь-якому випадку, попри те, хто вибирав місце стажування, після урегулювання всіх формальностей під час стажування Ви отримаєте сертифікат про проходження практики. Рекомендуємо ретельно продумувати напрямок кар'єри, та, у цьому випадку, компанію для набуття досвіду краще вибирати самостійно. За підсумком, Ви не тільки продемонструєте самостійність в ухваленні рішень, але також зможете побудувати з роботодавців взаємини на такому рівні, що вони можуть перерости у довгострокове працевлаштування.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини