Стажист, або як влаштуватися на постійну роботу

2029
Facebook Twitter
Стажист, або як влаштуватися на постійну роботу

У статті будуть запропоновані поради з приводу того, що робити, щоб привернути увагу роботодавця, та зі стажиста перейти у категорію постійного співробітника.

Стажування у бюро з працевлаштування, яке можуть використовувати різні категорії населення Польщі, — це можливість не тільки для тимчасового працевлаштування та отримання досвіду, а й для пошуку постійної роботи. Стажист, пов'язаний з допоміжною співпрацею, бариста, котрий заварює каву, та кур'єр, який працює з документами, може стати майбутнім співробітником компанії, в якій він проходить стажування. Важливо, щоб він проявив інтерес до справи. Як? У статті будуть запропоновані поради з приводу того, що робити, щоб привернути увагу роботодавця, та зі стажиста перейти у категорію постійного співробітника.

Ідеальний стажист. Який він?

Стажування з бюро з працевлаштування вважається тимчасовим працевлаштуванням. Лише стажисти з амбіціями, додатковими навичками та перспективами отримують постійну роботу. Щоб потрапити у цю вузьку групу, слід розкритися як цінний співробітник, робота якого корисна для розвитку компанії. Це завдання має бути легким, якщо Ви вирушаєте на роботу у місце, де дійсно хочете залишитися.

При відвідуванні стажування не можна займати пасивну позицію та обмежуватися обов'язками, призначеними керівництвом. Доречно показати, що Ви можете проявити ініціативу, поліпшити процеси та нести відповідальність за виконані завдання. Довівши, що хочете зробити більше та, наприклад, підняти планку, виконуючи складні завдання, можна отримати визнання в очах роботодавця.

Варто пам'ятати про збереження особистої культури та позитивне відношення з колегами. Важливо ставитися до них з повагою та розумінням того, що їхнє становище у компанії визначено, а статус стажиста не стабільний.

Співробітник, що проходить стажування у бюро з працевлаштування, повинен уважно слухати, дотримуватися правил, прийнятих у компанії, та може припуститися помилки. Думка про стажиста може стати вирішальним фактором, що впливає на його подальшу роботу.

Також рекомендується почати обговорення бачення подальшого працевлаштування — як з колегами, так і з керівництвом. Корисно запитати про потенційну майбутню посаду та обов'язки, а також про необхідність навчання або отримання нової кваліфікації. Якщо перспективи є, це можна розцінити таким чином, що роботодавець посилає сигнал про те, що планує залучити Вас на певному робочому місці та подбає про відповідне навчання.

Коли все це не працює. Чому вжиті заходи не допоможуть забезпечити себе місцем роботи?

Багато компаній наймають співробітників для проходження практики з бюро з працевлаштування тільки для того, щоб заощадити на оплаті праці. Деякі стажисти теж не завжди проходять стажування з метою подальшого працевлаштування у цій компанії, а лише для того, щоб поповнити резюме. У такому випадку потрібно все одно відповідально виконувати завдання, щоб попросити рекомендації або рекомендаційний лист у роботодавця.

Стажист може поцікавитися, чи напише керівник свою думку на онлайн-порталі вакансій, такому як GoldenLine або LinkedIn, тому що кандидати з посиланнями охочіше приймаються на роботу.

Підбиваючи підсумки, спеціалісти UP-STUDY зауважують, щоб отримати постійну роботу після стажування, потрібно проявити себе в якості майбутнього співробітника — висувати ініціативи, підтримувати позитивні відносини, продемонструвати особисту культуру та ідентифікувати себе з компанією. Стажист, амбітний, добре структурований та шановний, має хороші шанси залишитися у компанії на тривалий період. Якщо не вдається влаштуватися на тривалий час, можна отримати рекомендаційні листи або позитивні посилання, завдяки чому легше знайти першу постійну роботу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини