Переваги та недоліки роботи у корпорації після отримання кваліфікації у РП

1737
Facebook Twitter
Переваги та недоліки роботи у корпорації після отримання кваліфікації у РП

Говорячи про плюси та мінуси роботи у корпораціях, в яких прагнуть бути зайнятими студенти та випускники університетів Республіки Польща, почнемо з обговорення позитивних моментів.

Співробітник корпорації майже легендарний. Чоловік у строгому костюмі з портфелем, з телефоном в одній руці та чашкою кави на винос в інший. Працює від зустрічі до зустрічі. А жінка — елегантна, високі підбори, діловий одяг. Кожного дня вони залишають офісну будівлю останніми, приходячи на роботу наступного дня на світанку. Знову ж таки, з бездоганно укладеним волоссям, естетичним, легким макіяжем та усмішкою. Мабуть, щасливі, ганяючись за кар'єрою, вони присвячують себе роботі, та все ж вони — тільки крихітні анонімні гвинтики у великій корпоративній машині. Однак, в які кольори зафарбована реальність? Робота на великих, ієрархічних підприємствах має свої відблиски та тіні. Говорячи про плюси та мінуси роботи у корпораціях, в яких прагнуть бути зайнятими студенти та випускники університетів Республіки Польща, почнемо з обговорення позитивних моментів.

Переваги роботи у корпорації у Польщі та інших країнах Європи

Умови роботи можна назвати плюсом корпорації. Великі підприємства зазвичай платоспроможні, і фінансова стабільність та почуття безпеки, пропоновані трудовим договором для багатьох людей, є важливим аргументом при пошуку роботи. Крім того, корпорації часто надають співробітникам системи стимулювання, які важко знайти на малих підприємствах. Вони пропонують кімнати відпочинку, можливість віддаленої роботи у певні дні та навіть дитячі кімнати для дітей співробітників. Безкоштовні мовні та спеціальні курси, квитки до басейну або тренажерної зали, командні тури, пакет медичного обслуговування, масаж, йога у робочий час, список переваг, які спонукають талановитих професіоналів працювати, дуже довгий. Набагато довше, ніж у малого бізнесу.

Ще однією перевагою роботи у корпорації є чітко визначена кар'єра. Співробітники точно знають, як їм можна просуватися та які навички вони повинні розвивати, щоб піднятися кар'єрними сходами. Втім, це також можна вважати мінусом. Кажуть, що у корпорації кожен має дуже вузьке коло обов'язків, та важко проявити себе у будь-якій іншій області. Однак факт полягає у тому, що такі компанії часто оголошують набір персоналу до того, як вони публікують оголошення про роботу та починають шукати кандидатів. Таким чином, вони дають кращим співробітникам можливість змінити їх поточну позицію на більш привабливу.

Які недоліки побудови кар'єри у такій компанії?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що ієрархічна структура та жорсткі правила, застосовні до співробітників корпорації, можуть бути як недоліком, так і перевагою. Необхідність сканувати картки на вході та виході з офісу, часто дуже сильний контроль від керівництва, а також відсутність реального впливу на важливі рішення та долю компанії, безумовно, є недоліками великих корпорацій.

Точно така ж ситуація з анонімністю співробітників — будь-які відносини можуть бути встановлені тільки з людьми, з якими вони поділяють відкритий простір. На малому підприємстві малоймовірно, що генеральний директор дізнається ім'я через кілька місяців після наймання нової людини, плутаючи свого співробітника з, наприклад, клієнтом.

Підбиваючи підсумки, зауважимо, що у списку дефектів не можна ігнорувати стрес, пов'язаний з жорсткими вимогами до співробітників та постійну, часто нездорову конкуренцію. Безсумнівно, не всі витримають швидкий темп, опинившись у корпоративній реальності. Проте, спробувати свої сили варто, адже може виявитися, що така діяльність для Вас та вдасться побудувати кар'єру мрії, попри зазначені складності.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини