Професійні стажування в університетах Польщі — їх курс та мета

1212
Facebook Twitter
Професійні стажування в університетах Польщі — їх курс та мета

Яким чином можна набути практичного досвіду? Коли студентам освітніх структур Республіки Польща краще виходити вперше на ринок праці? Відповіді на ці питання Ви довідаєтеся зі статті.

Переглядаючи програму навчання області, в яку студент потрапив, вкладка «Практика (вступ)» попадається на очі. Це одна з обов'язкових речей, які потрібно зробити, щоб завершити навчання, вибираючи більшу частину із запропонованих польськими університетами програм. Що це таке та чому обов'язково? Яким ще чином можна набути практичного досвіду? Коли студентам освітніх структур Республіки Польща краще виходити вперше на ринок праці? Відповіді на ці питання Ви довідаєтеся зі статті.

Що таке практика у розумінні керівництва польських ВНЗ?

Практика — це вид стажування, який необхідно пройти у локальній або міжнародної компанії. Це не може бути будь-яка ліпша структура, тому що характер діяльності повинен збігатися з сферою науки, яку учень вивчає під час досліджень. У системі університетів — це ще один предмет, який потрібно пройти у конкретному семестрі, за винятком того, що його пропозиція пов'язана з роботою.

На чому будуть засновані обов'язки? Це залежить від галузі дослідження. Протягом багатьох років формувався стереотип про стажиста, який варить каву, розділяє папери та виконував чорну роботу. Однак не багато компаній так ставляться до практикантів, та професійна практика надає можливість отримати цінний досвід.

Чому практика потрібна студентам польських університетів?

Навчання різноманітне у залежності від сприйняття. Багато хто говорить, що їм подобається студентське життя, інші прагнуть до якнайшвидшого дорослішання, що дозволить стати незалежними, вийти з-під батьківської опіки та почати будувати кар'єру. Фахівці UP-STUDY звертають увагу на те, що про вихід на локальний або міжнародний ринок праці варто подумати заздалегідь. У цьому випадку чим швидше учень отримає перший досвід, познайомитися зі специфікою взаємодії у трудовому колективі, тим стрімкіше буде розвиватися кар'єра, а кадр стане більш привабливим для місцевих та іноземних роботодавців.

В університеті молоді люди отримують багато навичок та спеціальних знань, але це не замінить той досвід, який набувається на роботі. У цьому суть практики — отримати навички та побачити, як теоретичні знання працюють у робочих ситуаціях. Ось чому вибір практик так важливий.

Багато роботодавців розглядають практику як хороший інструмент наймання та пропонують роботу найкращим студентам. Варто не тільки вибирати компанію, в якій є бажання працювати з віддачею, але й бути відданим навчанню, адже це перше, на що звертають увагу наймачі, у разі прийняття на роботу кандидата без досвіду.

Як довго триває стажування?

Все залежить від напрямку. Потрібно враховувати, що це буде кілька сотень годин роботи. Цей час порушується у разі двоетапного навчання, коли більшість годин (наприклад, 150) виділені для першого ступеня, а інші (наприклад, 30) повинні бути пройдені під час навчання у магістратурі. У разі однакових досліджень, все повинно бути зроблено відразу.

Як знайти місце проходження практики?

Деякі університети готують для студентів список компаній, з якими вони підписали контракт. До них учні повинні звернутися — тоді проблем не виникає, хоча кількість місць в установах обмежена. Іноді університет тільки підказує, куди піти на практику, але студент повинен заповнити заяву та оформити документи відповідно до вимоги обох сторін.

Виникають ситуації, коли доведеться шукати компанію без пособництва, хоча це трапляється рідко.

Підсумовуючи, зауважимо, буває так, що студент вже працює під час навчання. У такому випадку можна подати заявку на визнання трудового стажу в якості практики. Потрібно пам'ятати, що обов'язки на роботі повинні відповідати вимогам, встановленим університетом у контексті характеру діяльності компанії та програми напряму. В іншому випадку доведеться змінювати місце роботи на стажування, яке передбачено навчальною програмою.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини