Статус студента після невдалої сесії у польському ВНЗ

8966
Facebook Twitter
Статус студента після невдалої сесії у польському ВНЗ

Багато хто думає, що після невдалої сесії легко втратити статус студента. Це не так, тому що у студентів ще є можливість подати заявку щодо умови на навчання, яким ми хотіли б присвятити цю статтю.

Підготовка до екзаменаційної сесії може приголомшити багатьох учнів. Велика кількість матеріалу та складання тестів означає, що не кожному вдається пройти з першого разу. Таким чином, потрібно підготуватися до другої спроби під час спеціально відведеного періоду. Однак багато хто думає, що це останній шанс, після якого легко втратити статус студента. Це не так, тому що у студентів університетів Республіки Польща ще є можливість подати заявку щодо умови на навчання (warunek na studiach), якій ми хотіли б присвятити цю статтю.

Який умовний запис у польських університетах?

Умовний запис — це платна можливість зберегти Ваш університетський статус у разі невдалої сесії з одного або декількох предметів. Це дозволяє отримати можливість повторити семестр або інший підхід до іспиту — у залежності від рішення особи, яка проводить заняття (лектора, викладача, який курує практичні заняття). Саме академічний вчитель визначатиме форму повторного складання пройденого матеріалу.

Скільки коштує повторити семестр у будь-якому із закладів освіти Польщі?

Отримати таку умову у ВНЗ непросто, тому що це вимагає оплати невдалого предмета у сесії. Вартість іспиту залежить від керівних принципів університету для даної галузі навчання.

Ціноутворення, однак, тісно пов'язане з калькулятором робочого часу студента, який показується у вищих навчальних закладах як кредити ECTS.

Цей тип рейтингового калькулятора впливає на вартість умови. Кожні 30 годин роботи в університеті перетворюються у 1 бал ECTS, тому, чим більше буде невдалих предметів, тим вищою буде ціна, яку студент заплатить за можливість скласти наступний іспит.

Заявка на умову. Як її оформити?

Якщо погані оцінки у навчанні не дозволяють учневі перейти на наступний семестр, він/вона будуть змушені подати заяву на послугу, описану за плату. Для цього потрібна спеціальна заявка для умовного запису у деканаті, де приймаються офіційні рішення про майбутнє студента.

Умови навчання дозволяють уникати вилучення студентів зі списку, але варто пам'ятати, що не може бути необмеженої кількості спроб перескладання. Зазвичай в університетах існує обмеження у три таких заявки на навчальний рік та дві на семестр. Однак це не завжди втілюється на практиці, тому що ситуація кожного студента з предметом оцінюється індивідуально.

Іноді умови перескладання не влаштовують студентів, тому вони вважають за краще змінити напрямок, навіть ВНЗ, можливо, покинути навчання. У такій ситуації варто знати, як виключити себе зі списку студентів.

Як підготуватися до сесії, щоб не довелося йти на перескладання?

Фахівці UP-STUDY рекомендують готуватися до кожного предмету поступово та з повною відповідальністю, щоб потім не довелося оформляти умовний запис. Пам'ятайте, одним фактом вступу до польського ВНЗ не вдасться отримати очікуваних перспектив у вигляді швидкого працевлаштування, динамічного розвитку у компанії, котра процвітає, зростання заробітної плати та інших переваг, які може відкрити диплом, отриманий у РП. Намагайтеся максимально ефективно використовувати не тільки навчальний, а й вільний час. Постійно підтримуйте зв'язок з викладачами за допомогою електронної пошти, не соромтеся ставити питання та брати участь у дискусіях. Будь-яка позитивна активність з часом принесе результат.

Отже, при провалі кількох предметів або всієї сесії не варто панікувати, адже буде шанс перескласти. Кількість умовних записів обмежена. Також, звертайте увагу, що ця опція повинна оплачуватися, тому намагайтеся готуватися таким чином, щоб не вдаватися до перескладання. Якщо це сталося, візьміть себе у руки, зберіть знання та поліпшуйте результат таким чином, щоб мати право продовжити навчання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини