Інновації у польських університетах — що здивує студентів у новому навчальному році?

6240
Facebook Twitter
Інновації у польських університетах — що здивує студентів у новому навчальному році?

Які з новинок чекають студентів університетів Республіки Польща у новому навчальному році, та які вже успішно працюють у польських ВНЗ? Яких новин учням варто чекати? Ось огляд інновацій у системі науки Польщі та у світі!

Резервування місця у місцевому пабі, швидше виконання формальностей завдяки системам черг або електронних послуг, перенесення документів в електронну теку. Які з вищезазначених новинок чекають студентів університетів Республіки Польща у новому навчальному році, та які вже успішно працюють у польських ВНЗ? Яких новин учням варто чекати? Ось огляд інновацій у системі науки Польщі та у світі!

Понад мільйон студентів починають новий навчальний рік у Польщі щорічно. Це хороша можливість поглянути на зміни, які відбулися у польських університетах. Багато з них випливають з Акта 2.0. Значна частина новин є результатом співпраці між університетами, організаціями та постачальниками, які розробляють рішення, засновані на постійному аналізі потреб студентів.

Номер декана (Numerek do dziekanatu)

Системи масового обслуговування — цікаві рішення, які вже існують у польських університетах. На факультеті хімічного машинобудування та технології Краківського технологічного університету, на факультеті телекомунікаційної електроніки та комп'ютерних наук Гданського технологічного університету, на машинобудівному факультеті Лодзинського технологічного університету та у багатьох інших навчальних закладах, студенти, які хочуть розв’язати питання в освітній структурі, беруть спеціальне число з машини. Завдяки цьому вони знають, коли їх будуть обслуговувати, наприклад, співробітники деканату. Однак, у поточному навчальному році деяким учням не вдасться врегулювати свої студентські формальності у деканатах. Наприклад, у Познанському економічному університеті почне працювати Студентське бюро обслуговування, яке замінить деканати, відділ роботи зі студентами та офіс для людей з обмеженими можливостями.

Не тільки системи черг, а й електронні послуги — це рішення, спрямовані на скорочення черг до деканатів (попри їх назву). Наприклад, студенти, які використовують електронні системи деяких ВНЗ, можуть подати заявку до гуртожитку або на стипендію через Інтернет. Повідомлення з електронної системи установ стають все більш популярними серед студентів. Як і повідомлення з Facebook або, наприклад, мобільних додатків, вони інформують користувачів про різні важливі можливості.

Як йдуть справи з нововведеннями за кордоном?

Цікаві варіанти можна знайти й за кордоном. Кілька місяців тому британський університет Лінкольна представив додаток DeliverSU. Завдяки цьому користувачі можуть замовити їжу або забронювати місце у студентському пабі. У планах розширення сфери послуг (у тому числі бронювання у музичному клубі). У свою чергу, Американський інститут Нотр-Дама пропонує студентам додаток зі свіжою інформацією з кампуса. Тут публікуються результати спортивних команд або оновлення меню зі студентської їдальні.

Цікаво, що не всі освітні «інновації» відбуваються з віртуального та мультимедійного світу. Близько 1000 університетських містечок у США нещодавно використовували доготерапію. Все, щоб допомогти студентам впоратися зі стресом.

На даний момент складно сказати, коли подібні рішення будуть впроваджені польськими освітніми структурами. Наведені вище приклади можуть бути для них цікавим джерелом натхнення.

Підсумовуючи, фахівці центру польської освіти UP-STUDY хотіли б підкреслити, що у Польщі електронні студентські «теки» також є новими. Це нововведення з'явилося/з'явиться в університетах найближчим часом (у залежності від етапів підготовки об'єкта). Зміни у правилах, що стосуються документації досліджень (у тому числі електронних протоколів), можна вважати революцією для польських ВНЗ, оскільки це сталося у дуже короткі терміни. Правила за цією темою набули чинності кілька місяців тому. У результаті виникло багато сумнівів, пов'язаних зі зберіганням великої кількості різноманітних документів від студентів. Майбутні місяці стануть вирішальними, чи будуть зміни в управлінні документацією позитивно або негативно сприйняті студентами. Це важливо, тому що сьогодні вони повинні ставати все більш «клієнтами» університету. Тому необхідність дотримуватися правил все частіше супроводжується бажанням запропонувати студентам комплексну та інноваційну освітню пропозицію.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини