Про що варто пам'ятати перед екзаменаційною сесією в одному з польських університетів?

2208
Facebook Twitter
Про що варто пам'ятати перед екзаменаційною сесією в одному з польських університетів?

У наведенній статті фахівці UP-STUDY хотіли б привести найбільш важливі факти про екзаменаційну сесію, які варто запам'ятати, особливо якщо Ви є першокурсниками.

Кожен період навчання в установі вищої освіти складний по-своєму. Якщо навчання лише почалася, відбувається інавгурація навчального року, реєстрація на дидактичні заняття, старт навчання та багато поточних справ, пов'язаних зі знайомством з ВНЗ, структурою навчального процесу, викладачами. Кожен семестр у польських та інших університетах Європи та світу закінчується сесією. Майбутня екзаменаційна сесія наближається стрімко, наукові матеріали можуть швидко перевантажувати, а надлишок проектів означає, що деякі зі студентів не будуть спати кілька ночей. Такий сценарій характеризує ситуацію перед сесією багатьох учнів освітніх структур. На додаток до цього, присутній стрес, який перешкоджає засвоєнню знань. У наведеному нижче тексті фахівці UP-STUDY хотіли б привести найбільш важливі факти про екзаменаційну сесію, які варто запам'ятати, особливо якщо Ви є першокурсниками.

Типи іспитів, які можна зустріти в університетах Польщі

Кредитну систему оцінювання можна зустріти в університетах різної форми власності. Що стосується іспитів, найчастіше студенти стикаються з письмовим контролем знань, в яких запитання ставляться у відкритому стилі. Однак все залежить від викладача, тому варто пам'ятати, що можливо також зустріти такі типи, як «ABCD» або усне твердження, тобто розмова з екзаменатором. Що у свою чергу мається на увазі під терміном «межа іспитів». У кожному університеті є максимальний ліміт іспиту у регламенті, наприклад 5. Варто дізнатися цей номер, тому що при необхідності можна повідомити про перевищення до деканату.

Сесія перескладання або сеанс корекції

Невдалий іспит — не кінець світу.

Якщо студент зазнав невдачі уперше, він може пройти ще один тест під час повторної сесії протягом часу, встановленого викладачем. В інших випадках кожен студент має право подати заявку на продовження періоду завершення тесту. Коли виявляється, що й цього мало, все одно можемо отримати так званий «dziekankę», який дозволить повернутися до незданого предмету протягом року.

Велика проблема для студентів перед сесією — впоратися з перевантаженням матеріалів. Винуватцем цієї обставини є відсутність регулярності навчання. Коли сесія закінчилася успішно та все повертається на свої кола, студент забуває про неправильно складений особистий графік навчання, але такий підхід не розв'язує проблему, та якщо нічого не зробити, це повторитися й у наступні екзаменаційні періоди.

Деякі викладачі університетів Республіки Польща дають можливість найбільш активним студентам скласти предмет перед екзаменаційною сесією. Варто використовувати цю опцію, тому що якщо Ви складете тест у так званий «нульовий» період, буде більше часу для підготовки до інших іспитів. Це допоможе легше впоратися з великою кількістю предметів та матеріалу.

Кращими помічниками при підготовці до сесії є: правильно організований час навчання та відпочинку; вивчення додаткової літератури, набуття практичних навичок та визначення сильних та слабких сторін у вивченні кожного окремого предмета.

Підбиваючи підсумки, особливо підкреслимо, що в університетах Польської Республіки найчастіше зустрічається складання іспитів у письмовій формі. Проте за бажанням викладача можуть бути використані формати усних відповідей з попередньою підготовкою або ж ведення діалогу за заданою темою, що стосується предмета та професії у цілому.

Варто зауважити, що не тільки складання іспитів у ВНЗ Польщі може відрізнятися, але також виконання такого важливого проекту, як написання (підготовка) дипломної/магістерської дисертації, з інформацією про останні Ви можете ознайомитися на нашому сайті.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини