Стати донором кісткового мозку у Варшавському університеті — подробиці акції

7289
Facebook Twitter
Стати донором кісткового мозку у Варшавському університеті — подробиці акції

Кампанія «Стань донором кісткового мозку в Варшавському університеті» організована в рамках Студентського проекту «Помічники» на більшості факультетів та підрозділів у всіх трьох кампусах UW. Подробиці в огляді.

З 2-7 грудня 2019 року, Студентський уряд в Uniwersytecie Warszawskim (UW), спільно з Фондом DKMS у даній установі вищої освіти проведуть реєстрацію потенційних донорів кісткового мозку. Майбутнім пацієнтам вдасться можливість допомогти людям, що страждають від раку крові. Кампанія «Стань донором кісткового мозку у Варшавському університеті» організована у рамках 11-го випуску Студентського проекту «Помічники» на більшості факультетів та підрозділів у всіх трьох кампусах UW. Також можна пройти реєстрацію в Університетській бібліотеці у Варшаві (2, 6, 7.12 о 11:00-20:00).

Що означає пожертвувати кістковий мозок, та чому це так важливо?

Попри те, що у базі даних Фонду DKMS зареєстровано майже 1,5 мільйона потенційних донорів кісткового мозку, кожен п'ятий пацієнт все ще не знаходить свого донора. Студентська кампанія ПОКОЛІННЯ ДОПОМОГИ (HELPERS 'GENERATION) — це не тільки шанс для людини, який може врятувати чиєсь життя, приєднатися до реєстру потенційних донорів. Також, — це прекрасний час для поширення ідеї про пожертвування, спростування міфів та демонстрації того, що майже всі ми носимо самі по собі безцінні ліки, які неможливо виготовити у лабораторних умовах.

ПОКОЛІННЯ ДОПОМОГИ — це проєкт, заснований на надійній освіті в області донорства кісткового мозку. Кампаніям в університетах передують семінари, що проводяться Фондом DKMS, де лідери поглиблюють

знання всіх зацікавлених молодих людей про методи донорства крові та кісткового мозку. Водночас учасники кампанії вчаться ефективно управляти командою добровольців, організовувати та просувати заходи, що у разі таких ініціатив є надзвичайно важливим. Під час майбутніх дій, лідери з Варшавського університету: Клаудія Ковальчик, Юстина Гуз та Каміла Сєчі підтримується групою з понад 100 студентів-добровольців. Основні знання, отримані студентами, призначені для обслуговування всіх людей, які прийшли на реєстрацію, яку вони організували, щоб мати можливість свідомо приєднатися до бази даних Фонду DKMS.

Хто може стати потенційним донором кісткового мозку?

Потенційним донором кісткового мозку може бути будь-яка здорова людина, у віці 18-55 років та вагою не менш ніж 50 кг (крім людей з надмірною вагою).

Все, що потрібно зробити потенційним донорам, це прийти на організовану студентом акцію, заповнити реєстраційну форму з основними особистими даними, завантажити тампон зсередини щоки, та все! Після вивчення генетичного матеріалу та внесення отриманого матеріалу до бази даних, кожен донор отримує підтвердження реєстрації у вигляді електронного листа. Весь процес реєстрації займає близько 3-4 місяців. Коли з'ясовується, що у донора ті ж характеристики тканини, що й у пацієнта, який страждає на рак крові, клітини забираються та пересаджується пацієнтові.

Які методи завантаження?

Взяття стовбурових клітин з периферичної крові/аферез (використовується у 80% випадків), взяття кісткового мозку з клубової пластинки (використовується у 20% випадків).

Організатори та студенти, які допомагають пройти процес реєстрації, інформують потенційних донорів про те, що забір матеріалу не може нашкодити організму, зокрема хребту, тому ті, хто відчуває подібні страхи, можуть їх відкинути. Все буде зроблено відповідно до норм та з дотриманням правил безпеки для організму.

Детальна інформація за адресою: https://www.dkms.pl.

Детальний розклад є на сайті заходу: https://www.facebook.com/events/433679900864760/

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини