Співоренда, гуртожиток або самостійний найм квартири у Вроцлаві. Як економити на житлі у період навчання?

3319
Facebook Twitter
Співоренда, гуртожиток або самостійний найм квартири у Вроцлаві. Як економити на житлі у період навчання?

Переїжджаючи в іншу державу з метою придбання освіти, перед студентами виникає питання з приводу місця проживання. Який варіант найбільш прийнятний для українців? Про це Ви дізнаєтеся, прочитавши цю статтю.

Переїжджаючи до іншої держави з метою придбання освіти, перед студентами виникає питання з приводу місця проживання. У іноземців, втім, як і у локальних громадян, які планують навчатися в університетах Вроцлава, є кілька варіантів: проживання у кімнаті гуртожитку, оренда кімнати або квартири, спільна оренда квартири або апартаментів. У деяких виникає можливість жити у родичів або придбати власні квадратні метри, але таких — меншість. Вроцлав — столиця Силезії, велике густонаселене польське місто, яке є академічним центром. Зважаючи на це, високі ціни на оренду нерухомості зрозумілі. То який же з варіантів проживання найбільш прийнятний для українців у Польщі? Про це Ви дізнаєтеся, прочитавши статтю.

Особливості проживання студентів у польських гуртожитках

У цій європейській державі є загальні студентські помешкання, як приватного, так і державного характеру. Вони практично не відрізняються умовами, але трохи різняться у сумі оплати. У середньому їх можна охарактеризувати, як житло для великої кількості учнів ВНЗ, яке розділене на 2-3-4 місні кімнати, котрі мають душову систему коридорного або блочного типу. У рідкісних випадках можна проживати у кімнаті одноособово. Щоб претендувати на місце, необхідно подавати відповідну заяву до деканату факультету з проханням надання кімнати. Якщо студенти вчаться в одному університеті та перебувають у шлюбі, вони можуть подати прохання про спільне проживання. Приватність у житлі такого типу — обмежена, час закриття — чітко визначений, а про візит гостей, потрібно попереджати коменданта завчасно. Плюсом є, найчастіше, близьке розташування до навчальної структури та порівняно невелика плата.

Оренда квартири самостійно та спільне наймання житла

Якщо сімейний бюджет не обмежений та батьки прагнуть облаштувати побут свого польського студента максимально комфортно, тоді можна орендувати квартиру на одну людину. Тут є можливість знімати кавалерку — однокімнатне житло з усім необхідним для проживання соло, або квартиру студію, де є окрема спальня та кухня, об'єднана з вітальнею. В обох випадках вартість стартує з 200 доларів без вказівки максимального порога, адже все залежить від дільниці міста, транспортної розв'язки, внутрішнього стану житла, його майна та інших особливостей.

Говорячи про наймання двох-трикімнатної квартири на кілька людей, можна розділити витрати пропорційно, жити у тому районі, де подобається та з більшою свободою, ніж у гуртожитку.

При такому положенні справ, вибрати можна все: кількість та розташування кімнат, кількість проживаючих людей, якість житла, умови здійснення платежів, навіть провайдера та його умови.

Варто нагадати, що студенти, які вступають з компанією UP-STUDY, можуть швидко та безболісно розв'язати питання з місцем проживання. Їм будуть запропоновані кілька варіантів житла на вибір, з комфортними умовами та адекватними цінами, які суттєво відрізняються від ринкових, у меншу сторону. Що особливо подобається батькам, вони можуть бути спокійними за дітей, адже є можливість зв'язатися з куратором та дізнатися стан справ.

Підсумовуючи, варто особливо підкреслити, що вибір місця проживання залежить від вимог кандидата. Ідеальним варіантом для більшості студентів є співоренда з уже знайомими молодими людьми. Буває й таке, що студенти самостійно купують житло, але це явно першого року навчання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини