Як батькам польського студента переконати дитину піти на роботу?

8612
Facebook Twitter
Як батькам польського студента переконати дитину піти на роботу?

Як переконати дитину, що є студентом одного з обраних університетів Польщі, піти на роботу? Про це можна дізнатися, прочитавши запропоновану статтю.

Настали канікули у закладах вищої освіти Республіки Польща, яким віддають перевагу прагматичні українці та інші іноземці. Це час відпочинку та безтурботного життя для всіх студентів. Багато з них повертаються до рідних пенатів, щоб провести літні дні з членами сім'ї. Це також ідеальний момент, щоб влаштуватися на тимчасову роботу та заробити на літній поїздки з друзями або інші задоволення. Однак багато молодих людей вважають за краще проводити два місяці на дивані перед комп'ютером замість того, щоб отримати перший професійний досвід, та перестати брати гроші у батьків, створивши бюджет із зароблених коштів. То як же переконати дитину, що є студентом одного з обраних університетів Польщі, піти на роботу? Про це можна дізнатися, прочитавши запропоновану статтю.

Чому батькам варто м'яко наполягати на тому, що студенти вирушали на сезонну роботу під час літніх канікул?

Багато учнів європейських установ освіти розуміють, чим раніше вийти на ринок праці, тим більше шансів на успішне працевлаштування після отримання диплома. Випускник, якому у середньому 25-27 років, без мінімального досвіду роботи, буде програвати кандидату з аналогічним дипломом, але котрий отримав раніше можливість вже взаємодіяти у колективі. Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що у батьків, які спонукають дітей до пошуків тимчасової роботи, першим мотивом навряд чи є зняття фінансових турбот з плечей. Просто вони вже знайомі з жорстоким ринком праці, та, бажаючи кращого, прагнуть допомогти зрозуміти, що літня зайнятість принесе не тільки миттєве матеріальне заохочення, а й плоди під час побудови майбутньої кар'єри.

У молодих людей, які виходять на ринок праці, план життя інакший, ніж у їхніх батьків, для яких основним сценарієм було закінчення школи, початок роботи, заробляння грошей та створення сім'ї. Вони не поспішають у «доросле життя» та хочуть насолоджуватися безтурботним часом найдовше. Одним з проявів цього є небажання влаштуватися на літню роботу.

Багато батьків скаржаться на те, що діти, котрі подорослішали, не поспішають влаштовуватися на роботу, особливо під час канікул, що є ідеальним часом, щоб заробити додаткові гроші та отримати нові навички. Вони вважають за краще нічого не робити та сидіти перед комп'ютером кілька днів. Батьки повинні пам'ятати, що крики та відсікання грошей нічого не зроблять. Варто заохочувати дитину розумними аргументами, такими як: можливість отримати перший професійний досвід, познайомитися з новими людьми та заробити власні гроші. Коли дитина бачить, як важко заробити горезвісний злотий, їй буде складніше витратити його на дурість.

Яких правил варто дотримуватися, спонукаючи студента до роботи?

Ніколи не варто критикувати рідну людину. Немає ганебної роботи, тому, якщо студент вирішив навіть вигулювати собак, роздавати листівки, працювати у фаст-фуді або косити газони, це добре. Головне, що йому доводиться виконувати завдання та виходити з дому.

Багато молодих людей, які приходять до агентства з працевлаштування, ставлять питанням, чи варто влаштуватися на роботу офіціантом, адже вона не здається престижною. Заохочуйте дітей, адже кожна робота повинна бути предметом гордості, тому що завдяки їй можна дізнатися ринок праці, підвищити амбіції, придбати м'які навички, отримати нову кваліфікацію. Та, повторимо ще раз, це допоможемо заробити перші гроші замість того, щоб просити їх у батьків. Студент, котрий працює, зможе ввести таку діяльність до резюме, та чим раніше він почне, тим краще для нього у майбутньому.

Підсумовуючи, зауважимо, що робота під час канікул не означає відсутність відпочинку після напруженого навчального року. Погоджуючись на певну діяльність, можна врегулювати графік роботи. У сезонних типах зайнятості є можливість адаптувати графік до особистих планів, тому не варто боятися роботи на літо, а ось над відсутністю досвіду з дипломом на руках, та даремним проведенням вільного часу, варто ґрунтовно подумати, щоб потім не пошкодувати.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини