Список документів на студентську візу в Польщу. Що готувати?

8205
Facebook Twitter
Список документів на студентську візу в Польщу. Що готувати?

Дана стаття є обов'язковою для прочитання студентам, націленим на будь-який з освітніх рівнів, а також їх батькам, бо розповідає про підготовку документів на отримання національної польської візи категорії D, на всіх етапах.

Необхідність готувати документи на польську студентську візу виникає тоді, коли Ви вирішили отримати якісний європейський диплом в найближчому закордонні, тобто в Республіці Польща. Це може бути не тільки навчання на бакалавраті, магістратурі, а й отримання другої вищої освіти, або вивчення мови, на її батьківщині. Оформлення цього документа — складний і трудомісткий процес, будьте готові проявити терпіння та уважність до деталей. Дана стаття є обов'язковою для прочитання студентам, націленим на будь-який з освітніх рівнів, а також їх батькам, бо розповідає про підготовку документів на отримання національної польської візи категорії D, на всіх етапах.

Що потрібно зробити до моменту збору документів?

Для початку, необхідно визначитися з тим, куди саме Ви будете записуватися на подачу документів. Перший варіант — це Консульство Республіки Польща на території України. Реєстрація проходить на офіційному сайті, клацаючи по посиланнях, потрібно заповнити анкету, особисті дані, та записатися на вільну дату. Надалі, анкету необхідно буде роздрукувати, та зі вклеєною фотокарткою прикласти до основного пакета. Проблемою рішення візового питання через консульство є постійна нестача вільних місць. Другим варіантом може бути оформлення через візовий центр. Там, потрібно буде сплатити суму в 18.5 євро візового збору. Після чого, можна записатися в режимі онлайн, або, дочекатися дзвінка від менеджера, який надійде протягом двох днів.

Після уточнення всіх деталей, Вам будуть запропоновано вільне число та час, коли можна принести документи на розгляд. Тут, також, буває нестача місць, але, все ж, більш реально записатися на відповідний час. Кращим варіантом, для отримання студентської візи в термін — це скористатися допомогою наших представників. Вони гарантують позитивну відповідь по візі, та допомогу в зборі та заповненні документів.

Документи на відкриття студентської візи в Польщу

Для відкриття довгострокової візи завжди необхідно надати документ, який підтверджує підставу для такого запиту. У нашому конкретному випадку, таким аргументом виступає запрошення з установи вищої освіти. Також, потрібно підготувати й обробити такі дані:1. Анкета для відкриття студентської візи D. Як раніше було сказано, її можна роздрукувати з сайту консульства, або з візового центру. Заповнюється вона англійською або польською мовою. Допускається заповнення даних українською мовою в транслітерації.2. Медичний поліс. Страховка, яка діє на всій території Європейського Союзу, та повинна покривати витрати — 30 тисяч євро. Іноді, ППВА може зажадати сплатити страховий поліс, який покриває весь термін безперервного навчання (можливий варіант при нероздільній магістратурі). Якщо студент немає 18-ти років, страхувальником виступає батько, або опікун.3. Обидва паспорти (закордонний та український) з копіями сторінок, на яких є позначки.4. Підтвердження фінансової спроможності (виписка з банку про достатню кількість коштів на рахунку).5. Фотокартка — 2 штуки. Одну з них потрібно вклеїти в анкету. Вимоги високі та чіткі: голова — 70-80% фото; 35*45мм.; можна, як чорно-біле, так і кольорове; анфас, з усіма елементами зачіски.

В середньому, термін розгляду питання до 10 днів. Якщо у Консула залишилися до Вас питання, процедура може затягнутися до місяця. Не хвилюйтеся, якщо отримали негативну відповідь. Протягом 15 днів з моменту отримання відповіді, можна подати на оскарження рішення. Хоча, намагайтеся підготуватися так, щоб цього не допустити, а краще, скористайтеся допомогою професіоналів UP-STUDY.Отже, відкрити студентську візу в Польщу, з метою отримання якісного європейського диплома в університетах, не так нереально, як багато хто думає, але складніше, ніж описується процес на папері. Після того, як Ви, обраним особисто способом, отримаєте візу D, зможете насолодитися в повній мірі навчанням в європейському сучасному місті Польщі, а також відвідати на вікенд столиці різних країн ЄС. Дана віза дозволяє вільно подорожувати шенгенської зоною, а через територіальну близькість західних польських міст до великих міст Європи — це не буде витратним.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини