Специфіка взаємодії в інститутах Польщі. Студенти та викладачі

8209
Facebook Twitter
Специфіка взаємодії в інститутах Польщі. Студенти та викладачі

Сьогодні ми поговоримо про те, яким чином взаємодіють викладачі з студентами в польських установах вищої освіти, а також, про те, як проходять заняття та складання іспитів.


Система вищої освіти Республіки Польща побудована відповідно до Болонської декларації та є лояльною як до викладачів, так і до студентів. Комфортно в стінах вищого навчального закладу всім, починаючи від наукових співробітників, закінчуючи слухачами лекцій та студентами з міжнародного обміну. Багато інформації містилося щодо специфіки вступу, необхідних документів, особливостей відкриття національної польської візи категорії D та можливостей отримання стипендій, грантів, знижок. Сьогодні ми поговоримо про те, яким чином взаємодіють викладачі з студентами в польських установах вищої освіти, а також, про те, як проходять заняття та складання іспитів.

Обов'язки викладачів в університетах Польщі

Почнемо з викладачів, оскільки, від методики проведення занять та від того, як вони можуть викликати прихильність до предмета, залежить те, наскільки студенти зможуть прийняти та зрозуміти викладену інформацію. Такого доброзичливого та коректного ставлення від наукових співробітників не завжди зустрінеш в стінах вітчизняних ВНЗ. Запасаючись терпінням, викладачі м'яко, але наполегливо пояснюють студенту ту частину нової інформації, яка була не зрозуміла. Причому, ніхто не змушує мовчки слухати пояснення, існує діалог, в якому викладаються незрозумілі аспекти та висловлюються різні варіанти й альтернативи. Індивідуальний підхід та приведення більш простих й зрозумілих прикладів — одне з головних достоїнств польських викладачів.

Основним обов'язком лекторів є підготовка навчальних матеріалів у вигляді презентацій в Power Point. Найчастіше, вони приходять на пари з комп'ютером та носієм, який підключають до проектора та, демонструючи пояснюють новий матеріал. Також, вони тримають постійний зв'язок з учнями, можна звернутися за допомогою мейла з будь-яким питанням, яке стосується навчання. Під час написання наукових робіт, викладачі вміло направляють своїх підопічних в потрібне річище.

Що необхідно виконувати студентам, щоб освітній процес був максимально раціоналізованим та результативним?

У закладах вищої освіти Польщі, студентам не обов'язково відвідувати лекції, хоча, пропускати багато не варто, оскільки, викладачі роблять незначні попуски тим, хто постійно присутній на заняттях. Контрольні роботи потрібно здавати вчасно. На іспити також необхідно приходити в зазначений час. У разі пропуску занять, можна самостійно обробити матеріал, через те, що його скидають на загальну пошту. У разі невдачі на іспиті, у відведений термін його потрібно перескласти. Якщо студент приймає рішення підробляти, під час навчання, викладачі ставляться до цього прихильно, але, головне — щоб від цього не постраждала успішність. Ті, хто навчаються на платному відділенні повинні оплачувати навчання своєчасно.

Негативне ставлення викликає порушення студентами дисципліни. У разі одного грубого порушення або систематичних незначних відхилень від правил, керівництво університету може прийняти рішення про відрахування без права відновлення та повернення грошей за оплачене навчання.Отже, викладачі у вищих навчальних закладах Польщі поводяться на рівних зі студентами, цінуючи їх час та особисту свободу. Знання подаються у форматі, який доступний для розуміння кожному учню. У разі виникнення питань, викладачі радісно все пояснять та подискутують на тему, що цікавить. Як підкреслюють фахівці UP-STUDY, навчання в РП — це не тільки гарна інвестиція в майбутнє, але й захоплюючий процес, який залучає всіх допитливих студентів та направляє їх у потрібне річище.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини