Середній вік викладачів в університетах Польщі

8171
Facebook Twitter
Середній вік викладачів в університетах Польщі

У цій статті ми обговоримо особливості побудови академічної кар'єри студентами університетів РП, а також розповімо, який же середній вік викладачів польських структур освіти.

Плануючи навчання в одному з університетів Республіки Польща, багато абітурієнтів перед вибором конкретної навчальної структури ретельно досліджують її особливості, у тому числі й специфіку викладацького складу. У чому сходиться думка з останнього приводу більшості абітурієнтів, як резидентів країни, так і іноземців, так це у тому, що академічний персонал більшості польських ВНЗ має високу кваліфікацію, а значна частина наукових співробітників мають закордонний досвід роботи. Також варто відзначити, що викладачі приватних закладів освіти РП шукають та успішно знаходять підхід до кожного свого студента. Що ж стосується середнього віку викладачів польських університетів, він, фактично не відрізняється від того, який негласно присутній в інших ВНЗ Європи. У цій статті ми обговоримо особливості побудови академічної кар'єри студентами університетів РП, а також розповімо, який же середній вік викладачів польських структур освіти.

Приблизний середній вік викладачів університетів РП

У Польщі, як і у будь-якій іншій європейській державі викладацький склад включає асистентів та лекторів, котрі мають різні освітньо-кваліфікаційні ступені. Визначити середній вік всіх викладачів кожного з польських університетів — це непосильне завдання, але ми спробуємо його трохи спростити, позначивши рамки віку у залежності від досягнутого рівня або займаної посади. Таким чином, asystent (асистенти викладача) найчастіше це співробітники 25-30-річного віку. Лектори, серед яких можуть бути як кандидати наук, так і доктора наук, найчастіше це співробітники у віці 30-60 (65) років. Мається на увазі, що лекції читати може академічний учитель, який досяг необхідного кваліфікаційного рівня, та, якщо є охота, до самого виходу на пенсію (для жінок — 60 років, для чоловіків — 65).

Якщо розглядати вік, в якому академічні працівники стають доцентами кафедри, кандидатами та докторами наук, то це вже залежить від особистісних прагнень, швидкості просування досліджень та інших важливих чинників.

Специфіка викладацького складу ВНЗ Польщі

Як державні, так і приватні установи вищої освіти Польщі можуть пишатися своїм персоналом. По-перше, значна частина викладачів мають іноземний досвід, набутий під час участі в європейських проектах мобільності аспірантів та молодих викладачів або за участю у масштабних міжнародних дослідженнях. По-друге, постійно розвиваючись та прагнучи відповідати займаній посаді, польські викладачі ніколи не зупиняються на досягнутому, черпаючи досвід з різних сфер діяльності та взаємодій з бізнес-партнерами ВНЗ. Попри те, що рівень викладання високий як у приватних, так і у державних установах освіти, все ж є різниця, у структурі якого типу здобувати фах. Як підкреслюють фахівці UP-STUDY, українцям, та іншим іноземцям набагато комфортніше навчатися у приватних установах, оскільки викладачі таких ВНЗ шукають та успішно знаходять підхід до кожного зі своїх учнів, тим самим розкриваючи у них не тільки професійний, а й особистісний потенціал.

Підбиваючи підсумки, варто підкреслити, що, по суті, вік викладачів не так важливий, головне — щоб вони відповідали займаній посаді, а також могли з легкістю передати знання майбутнім фахівцям. Будувати академічну кар'єру у Польщі можна починати ще зі студентської лави, тим більше, що для цього створені всі умови. Також, завдяки диплому, котрий котується всюди, навіть на половині наукового шляху можна продовжити роботу у будь-якій з держав Європи та світу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини