Краківський економічний університет. Яким перспективним спеціальностям варто віддати перевагу?

8578
Facebook Twitter
Краківський економічний університет. Яким перспективним спеціальностям варто віддати перевагу?

У цій статті ми розглянемо особливості UEK, його перспективні спеціальності, а також розповімо, які польські ВНЗ можуть стати йому гідною альтернативою.

Може для звичайного громадянина Економічний Університет Кракова (UEK) не є примітною структурою вищої освіти, але це дійсно перспективний та унікальний у своєму роді ВНЗ. По-перше, він фактично другий найстаріший публічний університет Республіки Польща. По-друге, входить в трійку лідерів Кракова за масштабністю, а також навчає найбільшу кількість студентів у Польщі, серед інших установ вищої освіти економічної спрямованості. Важливим є й таке досягнення як першість у викладанні англомовних програм, адже саме він з кінця вісімдесятих відкрив доступ до вивчення спеціальностей не тільки польською, а й англійською мовою. У цій статті ми розглянемо особливості UEK, його перспективні спеціальності, а також розповімо, які польські ВНЗ можуть стати йому гідною альтернативою.

Специфіка, факультети та напрями досліджень в UEK

Більшість спеціальностей, якими можна оволодіти у даній навчальній структурі, мають економічну спрямованість та відповідають тенденціям глобального ринку праці. Випускники UEK цінуються як вітчизняними, так і іноземними роботодавцями. Як згадувалося раніше, ВНЗ має програми, розроблені не тільки польською, а й англійською мовою, а також здатний присуджувати ступінь бакалавра й інші кваліфікації, такі як вчений ступінь хабілітованого доктора економічних наук в області економіки, товарів та науки управління. Крім цього, він може проводити дослідження першого та другого циклів у 13 областях навчання, включаючи третю ступінь (докторантура), має право на проведення аспірантури та дозвіл на проведення досліджень МВА.

Найпопулярнішими спеціальностями бакалаврату в останні кілька років є: прикладна інформатика, бухгалтерський облік та аудит, міжнародні відносини, економічна аналітика, а також маркетинг та маркетингові комунікації. Вартість навчання складає 1600-2000 євро, в залежності від обраного факультету. Англійською мовою найбільший попит має прикладна інформатика, яка обходиться у 3000 євро в рік. Крім річної плати, студентам необхідно внести одноразовий вступний внесок, який становить 200 євро.

Перспективні університети Польщі

Звичайно, UEK — перспективна установа вищої освіти, але, фахівці UP-STUDY рекомендують придивитися й до інших ВНЗ, які можуть зацікавити не менше, а прагматичних абітурієнтів і значно більше, ніж розглянута структура. Для тих кандидатів на навчання, які бажають навчатися саме у Кракові, варто приділити увагу, та розглянути пропозиції від Академії Суспільних Наук (Społeczna Akademia Nauk w Krakowiе). Вона має досить хороший вибір спеціальностей, нижчу плату, при високій якості та безліч аналогічних UEK факультетів. Якщо для навчання підійде будь-яке інше польське місто, тоді пропонуємо вибрати один з наступних ВНЗ:

1. Університет Бізнесу у Вроцлаві.

2. Академія Фінансів та Бізнесу Вістула у Варшаві.

3. Університет Банківської Справи у Вроцлаві.

4. Академія Громадських Наук у Варшаві.

Для кваліфікованої допомоги при виборі ВНЗ, спеціальності, а також отримання широкого спектра додаткових послуг, звертайтеся до найближчого представництва, яких вже 28 офісів по всій території України.Отже, економічний університет Кракова має більш ніж 90 років історії та навчає не менш ніж 20 тисяч студентів. Надаючи всі необхідні умови для навчання, цей державний університет, все ж просуває, в першу чергу, вітчизняних фахівців на локальний ринок праці. В такому випадку, іноземним студентам більш доречно віддати перевагу непублічному польському ВНЗ, в якому навчання буде дешевше, якість — на тому ж рівні, але ось відкриється набагато більше можливостей швидко працевлаштуватися на міжнародний ринок праці.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини