Специфіка поділу освітніх установ в Польщі

8725
Facebook Twitter
Специфіка поділу освітніх установ в Польщі

Навчальний процес в польських університетах відповідає європейським стандартам, побудований таким чином, щоб раціоналізувати роботу всіх департаментів, створити максимально комфортні умови.

Те, що вищі навчальні заклади Республіки Польща кардинально відрізняються від вітчизняних — безсумнівний факт. Варто згадати, що і Польща, й Україна підписали Болонську декларацію, що передбачає створення єдиного освітнього простору, але РП просунулася значно далі в цьому питанні. Навчальний процес в польських університетах відповідає європейським стандартам, побудований таким чином, щоб раціоналізувати роботу всіх департаментів, створити максимально комфортні умови як для викладачів, так і для студентів, а також, випускати на міжнародний ринок праці кваліфікованих фахівців. Як і в інших країнах, освітні установи Польщі поділяються за різними принципами, про що ми поговоримо більш детально.

Як розмежувати польські освітні установи?

Серед повної бази в майже 500 освітніх структур, які дозволяють отримати якісних європейський диплом всіх їх можна розділити за двома ознаками:— державні (публічні) та приватні (непублічні);— вищі школи та університети.Хоча назви говорять самі за себе, варто згадати, що, незалежно від того, якого типу освітня установа, кількість навчальних годин, а також, перелік предметів на конкретну спеціальність — аналогічні. Що стосується відмінностей, то між публічними та непублічними є значна різниця у системі вступу. У приватний ВНЗ, студенти зараховуються без складання іспитів та не враховують результати зовнішнього національного оцінювання. Все відбувається в порядку черги та проходження співбесіди (іноді по скайпу).

У державних структурах все залежить від підстави вступу, але, найчастіше, зараховують: з допомогою конкурсу атестатів, складання іспитів та співбесіди. Все залежить від конкретної установи та її профілю.Що стосується відмінностей вищих шкіл від університетів, то, тут особливість полягає в тому, що для отримання певного статусу, потрібно, щоб освітня структура мала конкретну кількість факультетів та спеціальностей.

Яким ВНЗ віддати перевагу, приватним чи державним?

Все залежить від особистого розсуду, але, аналізуючи ситуацію польського освітнього ринка, можна з упевненістю сказати, що, для українців та інших іноземних студентів, більша кількість перспектив відкривається саме в приватних установах. Чому? Розглянемо найважливіші аспекти:1. Плата за навчальний рік в непублічних — нижче, причому, якість на гідному рівні, також, практикується індивідуальний підхід до студентів.2. Відкривається шлях на міжнародний ринок праці.3. Є можливість влаштуватися на стажування, практику або постійну роботу, після отримання диплома, в іноземні компанії, через те, що приватні ВНЗ мають налагоджені контакти із закордонним бізнесом та активно просувають своїх студентів.

4. Можна розраховувати не тільки на стипендію, а й на індивідуальну знижку або завоювання гранту.5. Великий вибір актуальних спеціальностей як англійською мовою, так і польською.Найдорожчі напрямки, причому, незалежно від форми власності — медицина та MBA. Врахуйте, щоб отримати всі переваги, які пропонують освітні установи Республіки Польща, необхідно приділяти навчанню належну увагу, проявляти соціальну активність, брати участь в програмах міжнародного обміну студентами та, що дуже посилить знання, підробляти у зручний від навчання час, або займатися науково-дослідною діяльністю.

Підсумовуючи, можна зробити висновок, що, незалежно від типу освітньої структури, вчитися в РП перспективно та комфортно. Для українців, більше підходять приватні ВНЗ, оскільки, вони просувають своїх випускників на міжнародний ринок праці.

Цінуючи думку та особистий простір студентів, польська освітня система побудована за такими принципами, які створюють ідеальні умови як для навчання, так для самореалізації та самопізнання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини