Як оформити документи на стажування? Чи пропонують ВНЗ Польщі місце для проходження практики

7982
Facebook Twitter
Як оформити документи на стажування? Чи пропонують ВНЗ Польщі місце для проходження практики

Ця стаття буде корисна всім студентам ВНЗ Польщі, оскільки ми поділимося інформацією, стосовно того, як оформити документи на проходження стажування під час навчання.

Отримання професійного досвіду — невіддільна частина навчання в університетах Європи. Але, на відміну від практики, в обов'язковому порядку передбаченої в українських структурах вищої освіти, проходження стажування у ВНЗ Республіки Польща, які так часто вважають за краще наші співвітчизники, потрібно не для всіх спеціальностей. Часто, таке питання залишається на розсуд самих студентів польських освітніх структур. Попри свободу у прийнятті рішень, учні європейських університетів схиляються до придбання практичного досвіду ще під час отримання кваліфікації, тому питання оформлення документів на проходження стажування залишається актуальним.

Ця стаття буде корисна всім студентам ВНЗ Польщі, оскільки ми поділимося інформацією, стосовно того, як оформити документи на проходження стажування під час навчання, а також розповімо, чому саме так корисний цей етап вищої освіти.

У чому полягає допомога університету при пошуку місця стажування у Польщі?

Деякі університети мають домовленості з компаніями та підприємствами про те, що студенти структури освіти зможуть, якщо є охота, звернутися з проханням про тимчасову роботу з метою набуття досвіду. Але частіше, установи лише розміщують на сайті факультету наявні пропозиції від роботодавців, які шукають стажистів, а також розсилають кандидатам, які залишили заявки, пропозиції на емейл. Не суттєво, пропонує чи ні університет місце придбання професійного досвіду, адже таке питання краще вирішувати самостійно. Тільки при особистому виборі місця роботи можна розраховувати на придбання тих навичок, якими повинен володіти кваліфікований фахівець напрямку досліджень, котрому раніше була віддана перевага.

Як відбувається процес врегулювання питань з роботодавцем та ВНЗ при оформленні стажування?

Розглянувши вакансії та умови компаній, підібравши оптимальний варіант для себе, необхідно пройти співбесіду, залагодити всі питання з оплатою праці та графіком роботи. Далі, потрібно відправити запит до ВНЗ (секретаріат або відповідний відділ), щоб вони вислали договір від імені структури освіти та студента, компанії, що надає місце набуття практичного досвіду. Після врегулювання всіх деталей, студенти можуть приступати до виконання роботи. В основному, тривалість стажування — до 3-х місяців. У цей час роботодавець та стажист придивляються один до одного, та, що буває дуже часто в європейській практиці, якщо обидві сторони залишаються задоволені від такої співпраці, після закінчення контракту та отримання диплома студентами, вони продовжують взаємодію вже на довгострокових підставах.

Також, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що перед учнями польських освітніх структур, які навчаються на спеціальностях, котрі не передбачають обов'язкове стажування, постає вибір: підробіток або стажування. По суті, під час стажування учні отримують мінімальну заробітну плату, у той час як для підробітку не потрібно додаткових дозволів, а працевлаштуватися можна з більш високою оплатою праці, при цьому отримуючи той же безцінний досвід.

Отже, деякі польські університети пропонують місце набуття практичного досвіду, але далеко не всі, більш того, не кожна спеціальність вимагає обов'язкового проходження стажування. Підшукуючи місце самостійно, студенти має можливість повністю задовольнити свої запити та отримати очікуваний досвід. Також, варто зауважити, що не тільки при стажуванні можна придбати корисний досвід, адже підробіток здатен принести більше грошей та не менш корисні навички.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини