Які компетенції шукає ринок праці?

8846
Facebook Twitter
Які компетенції шукає ринок праці?

Дану статтю доречно прочитати як студентам, які бажають набути практичного досвіду та цінних навичок, так і молодим фахівцям, котрі вийшли на ринок праці та які зіткнулися з затяжним пошуком місця роботи.

Попри галузь, у котрій є охота реалізувати свій потенціал, існує канон компетенцій, придбання яких значно полегшує пошук роботи. Природно, європейські роботодавці цінують набуті під час навчання знання кандидата на роботу, але ось виділити себе з-поміж претендентів допомагають, в основному, додаткові навички. Якщо Ви ще перебуваєте на стадії навчання, або активно шукайте роботу, варто перевірити наявність у себе подібних переваг. Зважаючи на це, дану статтю доречно прочитати як студентам, які бажають набути практичного досвіду та цінних навичок, так і молодим фахівцям, котрі вийшли на ринок праці та які зіткнулися з затяжним пошуком місця роботи.

ТОП 10 додаткових навичок, які цінуються роботодавцями

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що запропонований список стосується всіх без винятку професій, оскільки, чим ширше у фахівця можливості виконання завдань, тим стрімкіше він може рухатися кар'єрними сходами. Розглянемо компетенції, котрі дійсно варті уваги, більш детально:

1. Уміння аналізувати ситуації та робити правильні висновки. Ми живемо в інформаційному суспільстві, яке включає обробку великих обсягів даних компаніями, що впливають на долю бізнесу. Уміння робити висновки зі складних та багаторівневих витоків є надзвичайно цінним умінням для роботодавця.

2. Навичка ефективно контролювати свою роботу та виправляти

помилки. Ніхто не непогрішний. Роботодавці також добре знають про це. Однак необхідно вміти контролювати свою роботу, фіксувати помилки, визнавати їх та справлятися з можливими наслідками.

3. Здатність ведення переговорів та вирішення конфліктів. Уміння досягти консенсусу, навіть у разі конфлікту інтересів або поглядів, є ключовою компетенцією, особливо при роботі у команді. Переговори, у свою чергу, важливі, коли посада вимагає контакту з клієнтом або підрядником.

4. Правильне розставлення пріоритетів та робота під тиском часу. Стрес та так звані «крайні терміни» тепер є невіддільним елементом майже кожної роботи. Уже під час інтерв'ю часто доводиться доводити свою здатність контролювати емоції та ефективно працювати під тиском часу.

5. Здатність працювати у мультикультурному середовищі. Компанії, особливо великі корпорації, наймають людей з різних країн та культур. Сьогодні, вони також співпрацюють з міжнародними клієнтами, тому страх, упередження та неправильний підхід до етнічного або культурного розмаїття неприйнятні у сучасному діловому світі.

6. Уміння спілкуватися та презентувати себе, компанію, продукт, підсумки виконаної роботи та інше. Не тільки вакансії з продажу та ціноутворення пов'язані з необхідністю мати навички спілкування. Більшість робочих місць пов'язані з підготовкою та публічним представленням звітів про результати роботи, а також контактами з клієнтом. Ці компетенції перевіряються практично на кожній співбесіді.

7. Креативний підхід до проблем. На даний час роботодавці шукають людей, які можуть мислити абстрактно, розв'язувати проблеми різними способами, створювати інноваційні рішення та продукти.

8. Вміння працювати у команді. Сучасні методи роботи у компаніях засновані на проектних командах, тобто спеціально створених групах, які, розділяючи частини своїх задач, разом створюють ефекти. Здатність інтегруватися до команди та ефективність групової діяльності перевіряється під час більшості інтерв'ю.

9. Навички користування офісними пакетами з особливим наголосом на Excel та PowerPoint. Вони є незамінними інструментами для роботи на позиціях з різних галузей.

10. Знання іноземних мов. Сьогодні не тільки менеджери повинні спілкуватися іноземними мовами. Як іноземні, так і локальні компанії на даний час працюють на міжнародних ринках, що пов'язано з необхідністю найму дуже великого числа співробітників, знайомих з іноземними мовами. Високий рівень англійської сьогодні — це основне та необхідне вміння, котре вітається більшістю роботодавців. Все більше інтерв'ю, в основному у великих корпораціях, проводяться тільки англійською мовою. Знання додаткових мов є ще однією перевагою.

Підсумовуючи, помітимо, що для придбання будь-якої із зазначених компетенцій потрібно, не так багато часу, 3-6 місяців для початку буде достатньо. Щоб вийти на ринок праці затребуваним фахівцем, можна ще під час навчання у вищому навчальному закладі потихеньку накопичувати потрібні навички. В іншому випадку навіть володіючи професією на гідному рівні, може не вдатися виділити свою кандидатуру зі списку кандидатів на посаду.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини