Суть Болонського процесу. Зміст та причини впровадження

11161
Facebook Twitter
Суть Болонського процесу. Зміст та причини впровадження

Стаття буде корисна як для студентів, так і для інших категорій населення, оскільки, ми розповімо про суть Болонського процесу, а також, причини прийняття відповідної декларації.

На слуху в українських школярів випускних класів, їх батьків та студентів — Болонський процес, відповідність Болонській декларації, але, що насправді це означає, знають далеко не всі. Проблема криється в тому, що, Україна, на відміну від європейських країн, не так давно підписала та початку впровадження процесу в свою освітню систему. А, оскільки все йде не так динамічно, не всі можуть розібратися в його тонкощах. Всю суть Болонської декларації можна передати одним реченням, адже вона покликана створити єдиний навчальний європейський простір та загальноєвропейську освітню систему. Досягти поставленої мети можна лише використовуючи основні тези системи. Стаття буде корисна як для студентів, так і для інших категорій населення, оскільки, ми розповімо про суть Болонського процесу, а також, причини прийняття відповідної декларації.

Що являє собою Болонська декларація?

Почали формування основи декларації в 1988 році, та ініціювали це питання міністерства науки та освіти Англії, Німеччини, Франції та Італії. Це масштабне починання було підтримано й керівними та чиновниками інших країн, тому, вже в 1999 році, доречність та необхідність єдиної системи європейської вищої освіти була визнана двадцятьма дев'ятьма державами, які, надалі, одноголосно підписалися під декларацією. До договору, який уніфікував весь процес освіти приєдналися й інші країни, через те, що доступ був наданий усім охочим. На сьогодні, освітній процес за Болонською системою організувало вже 48 держав, та це ще не остаточний результат, оскільки процес триває.

Саме завдяки використанню єдиного навчального простору міжнародні програми здатні обирати та впроваджувати тільки найкраще й інноваційне з досвіду партнерів, а в цьому випадку, вища освіта отримала:

— високу мобільність студентів;

— можливість направляти в потрібне річище функціонування всіх університетів Європи;

— можливість маневрувати в плані чиновницького управління, викладачів та професорів.

Дивлячись на такі зміни, європейські установи вищої освіти стають більш привабливими на світовому освітньому ринку.

Що стало причиною, по якій виникла потреба впроваджувати дану систему?

Причин для побудови єдиного навчального європейського простору існувало кілька, а саме:

— необхідність створення противаги освітнім установам Канади, Сполучених Штатів, Австралії та країн південно-східної та східної Азії, а також, країн третього світу;

— потреба у зміні методів та принципів підготовки висококласних фахівців, через глобалізацію економіки.

На сьогодні, необхідність Болонської системи очевидна, зважаючи на такі причин:

— відсутність стандартизації робочої сили;

— втрата стандартизації традиційних форм праці;

— не має попиту вузьке спрямування;

— неможливість ідентифікації традиційних форм праці.

Для українських студентів, перевагою навчання за кордоном є те, що майже всі європейські держави перейшли на Болонську систему освіти. Навчання в Республіці Польща та інших європейських країнах дає можливість отримати якісний диплом, який відповідає всім стандартам, причому, за дуже лояльною річної вартості.Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY звертають Вашу увагу на те, що, збираючись до іноземної держави, студенти, у будь-якому випадку, отримають якісний європейський диплом. Різниця в специфіці навчання та вартості, для українських та інших іноземних абітурієнтів. Болонська декларація принесла багато позитивних моментів, які дозволяють студентам реалізувати свій потенціал більш швидко та в хороших умовах.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини