Скасування зміни у часі в Європейському Союзі з 2021 року

8644
Facebook Twitter
Скасування зміни у часі в Європейському Союзі з 2021 року

26 березня 2019 року Європейський парламент у Страсбурзі виступив за скасування зміни часу в Європейському Союзі. Це означає, що більше не потрібно переналагоджувати годинник двічі на рік.

26 березня 2019 року Європейський парламент у Страсбурзі виступив за скасування зміни часу в Європейському Союзі. Це означає, що більше не потрібно переналагоджувати годинник двічі на рік. Правила повинні набути чинності з 2021 року. Ця зміна, схоже, має переваги.

У голосуванні взяло участь 653 депутати, серед яких 410 виступили проти, 192 проголосувало «За» та 51 утримався, цю інформацію можна знайти на ресурсі tvn24bis.pl. Чому зміна часу — краще рішення, ніж поточне перелаштування годин два рази на рік? Є кілька переваг. Перш за все, це буде відходити від архаїчного припущення про те, що ми, таким чином, економимо енергію, що випливає з нафтової кризи 1970-х років.

Експерти кажуть, що на даний час ніякі тимчасові зміни не є кращими для економіки, наприклад, у контексті витрат на логістику та транспорт (простої та затримки). На поточний момент економія енергії під час змін мінімальна та має, серед іншого, негативний вплив на здоров'я, особливо дітей та літніх людей. Пропоновані зміни дозволять поліпшити систему надання різних послуг або продажу товарів. Переваги також відчують власники магазинів, ресторанів та місць відпочинку, куди приїдуть клієнти, що насолоджуються довгим днем ​​з природним освітленням.

Ймовірно, з 2021 року Республіка Польща, як одна з країн Європейського Союзу, котра динамічно розвиваються, також залишиться на літньому часі. Депутати пропонують, щоб зміна часу в останню неділю березня 2021 року була останньою зміною у тих країнах ЄС, які оберуть «літній час» назавжди. Держави-члени, які вважають за краще зберігати «зимовий час», можуть востаннє перевести стрілки годинника в останню неділю жовтня 2021 року. Таким чином, члени Європарламенту хочуть дати країнам більше часу для прийняття рішення, оскільки у первинній пропозиції Європейської комісії термін був 2019 рік.Парламентарій підкреслює, що, коли вісім років тому була сформована робоча група депутатів Європарламенту, яка хотіла скасувати зміни часу в ЄС, попри раціональні, науково обґрунтовані аргументи, стало ясно, що чекає важке завдання. «Навіть в очевидних випадках важко змінитися, коли мова йде про проблеми, які пронизують наше повсякденне життя не менше часу». Сьогодні в ЄС немає дилеми про те, чи буде зміна часу скасована, питання полягає лише у тому, коли». Деякі держави-члени вважали за краще б більше часу для синхронізації цього процесу. Інші депутати схиляються до думки, що краще раніше, ніж пізніше, але краще пізніше, ніж ніколи.

Держави-члени повинні будуть повідомити Європейську комісію до квітня 2020 року, на якому варіанті часу вони хочуть залишитися на постійній основі. Щоб знайти найбільш оптимальне рішення для кожної держави-члена, комітет з транспорту та туризму запропонував створити так звану координаційну групу, що складається з представника конкретної країни та високопосадовця з ЄС. Їх завданням буде обговорення та оцінка потенційного впливу рішення країни на функціонування внутрішнього ринку.

Рішення також влаштовує депутата Європарламенту, Косма Злотовскі (PiS). «2021 рік — хороший час, для початку введення цих змін, щоб дати країнам можливість для їх підготовки. Інша річ, як це буде поставлено у Раді ЄС, тому що відмінності у підходах дуже великі. Питання у тому, чи буде цей компроміс збережений?».

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини