Що таке безвізовий режим з ЄС для українців?

9177
Facebook Twitter
Що таке безвізовий режим з ЄС для українців?

Сьогодні, ми максимально детально розглянемо всі тонкощі даної угоди, і розповімо, на які переваги можуть розраховувати українці, у зв'язку з таким нововведенням.


В середині травня було підписано угоду про безвізовий режим для України, і через дві третини місяця вона повноправно увійшла в дію. Це було довгоочікуване рішення, яке наблизило нашу державу до більш просунутих і цивілізованих країн. Від надлишку радісних почуттів, як уряд, так і громадяни — забули про основні пункти, які необхідно виконувати, для реалізації перетину кордону, відповідно до умов безвіза. Сьогодні, ми максимально детально розглянемо всі тонкощі даної угоди, і розповімо, на які переваги можуть розраховувати українці, у зв'язку з таким нововведенням.

Які країни можна відвідувати та на яких умовах?

Для початку варто розібратися з тим: "Що являє собою віза і безвіз?". Перше — документ-дозвіл в'їзду на територію певної країни, на законних підставах, та знаходження там регламентовану кількість днів. Відповідно, в'їзд без оформлення на те дозволу і є безвізовим режимом. Україна отримала доступ до вільного перетину кордонів з двадцятьма шістьма країнами Європи, а також з чотирма країнами, які входять до "шенгенської угоди". До останніх відносяться: Швейцарія, Ліхтенштейн, Ісландія і Норвегія. Варто запам'ятати, що дана свобода в проходженні кордону не поширюється на Ірландію і Великобританію. Дані країни, ще під час підписання договору про вступ до ЄС, залишили за собою виключне право на ведення візової політики, на власний розсуд.

Умови перебування для українців на території європейських країн дуже прості:— не працювати в країні перебування, в яку приїхали на підставі даного режиму, без відповідного дозволу;— дотримуватися ліміту часу, який можна розрахувати за допомогою "шенгенського калькулятора". Він не повинен перевищувати дев'яноста денного терміну.

Виконуючи дані приписи, Ви можете розраховувати й на подальші короткострокові подорожі без додаткових дозволів.

Документальна сторона відвідування країн Європи без використання візи

На українців, що володіють звичайним закордонним паспортом, ці умови не поширюються. Перше і головне — це наявність біометричного паспорта для безперешкодного перетину кордону. До решти відносяться такі документи, наявністю яких може поцікавитися службовець митного контролю:— страховий поліс (медичний обов'язково, інші за бажанням);— документ, що підтверджує мету поїздки: для робочих місій — запрошення на ділову зустріч; для туристичних — бронювання місця проживання;— банківська виписка з підтвердженням наявності суми, яка покриє витрати на проживання, харчування та інше;— документ, який підтвердить Ваш намір повернення в рідну країну.

Врахуйте, навіть наявність всього пакета документів не гарантує Вам безперешкодне проходження кордону, останнє слово за офіцером митниці.

Які цілі можна переслідувати, виїжджаючи по безвізу?

Вони можуть бути самими різними, головне щоб Ви встигли здійснити намічені плани за термін до 90 днів, протягом півроку. Розглянемо дозволені варіанти:— пошук нових бізнес-партнерів, набувати нового досвіду ведення бізнесу, відвідування профільних заходів;відпочинок, відпустка, подорожі;— короткострокові курси, курси підвищення кваліфікації (до 3 місяців), семінари, симпозіуми, наукові конференції;— пошук роботи, проходження співбесід, особисті зустрічі з майбутніми роботодавцями.

Але, якщо Ви вирішили здобути освіту у ВНЗ Польщі або інших країн Європейського Союзу, то тут необхідно оформлення національної візи категорії D. На такі ситуації це нововведення не поширюється. Оформлення студентського довгострокового дозволу — це дуже важкий та трудомісткий процес, тому, звертайтеся в наші представництва за допомогою в зборі необхідного пакету даних, для подачі на отримання візи, та з інших питань, що стосуються послуг освіти в Польщі.

Отже, проаналізувавши отримані дані, можна зробити висновок, що безвізовий режим досить перспективний і необхідний для громадян України, але допомагає далеко не всім. По-перше, дуже багато громадян з паспортами старого зразка, які мають ще кілька років дії, а вкладати кошти в новий — немає бажання. До того ж, безконтактний електронний носій обходиться, практично, в ті ж самі суми, як і річна віза D. По-друге, найчастіше люди виїжджають з певною довгостроковою метою (навчання, робота), тому їх цікавить тільки тривале перебування. Але, вибір за Вами, за якими умовами перетинати кордон, а те, що є можливість не оформляти додаткових дозволів — буде запасним варіантом для непередбачених ситуацій деяких громадян.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини