Система освіти в Європі. У чому відмінності?

12537
Facebook Twitter
Система освіти в Європі. У чому відмінності?

Система освіти Польщі зарекомендувала себе, як одна з кращих і висококваліфікованих систем світу в сфері освіти. В даній статті, розкриємо питання, які стосуються специфіки та переваг польської концепції викладання.

Популярність та попит вищої освіти за кордоном, а особливо європейської, з кожним роком зростає серед українських студентів. Для сучасного абітурієнта, при виборі місця для навчання, важливі такі критерії: статус університету, якість освіти, перспективи після навчання, європейський диплом, комфортні умови в процесі навчання. Згідно з цими критеріями, чимало іноземних студентів зупиняють свій вибір на вищих навчальних закладах Республіки Польща, яка в 1999 році приєдналась до Болонського процесу навчання. Система освіти Польщі зарекомендувала себе, як одна з кращих і висококваліфікованих систем світу в сфері освіти, яка націлена на міжнародні відносини. З цієї причини, ми, в даній статті, розкриємо питання, які стосуються специфіки та переваг польської концепції викладання.

Особливості Болонської системи

Процес навчання в польських ВНЗ влаштований за всіма традиціями Болонської концепції освіти. Давайте більш детально розглянемо всі властивості та специфіку даної системи навчання:— весь навчальний процес в польській державі поділений на етапи — це дошкільна, початкова, гімназія, середня та вища освіти. У свою чергу, вища освіта ділитися на такі ступені: бакалавр, магістр, доктор наук;— навчання в європейських ВНЗ за Болонською програмою проходить дуже інтенсивно, що дозволяє швидше отримати статус дипломованого фахівця. На відміну від інших систем навчання, бакалаврат триває від 3-4 роки, а магістратура — 1-1,5 роки;— існує можливість самостійно вибрати додаткові предмети для вивчення, та побудувати індивідуальний графік навчання;— учні ВНЗ Польщі мають право проходити практику не тільки в країні, в якій навчаються, а в інших 47 державах Європи, що беруть участь в Болонському процесі.

Переваги європейської системи освіти

Отримання освіти в європейських державах має значний ряд перспектив. Ось основні з них:1. Дипломи польських університетів визнаються у всіх країнах Європи, і не тільки. Цей привілей дає Вам можливість бути конкурентоспроможним на ринку праці, та швидко влаштуватись на високооплачувані посади в престижні світові компанії.2. Навчання в Польщі дає можливість відвідати інші європейські країни, які входять в шенгенську зону, та вивчити їх культуру.3. Великий вибір акредитованих ВНЗ та спеціальностей дозволяє іноземному студентові знайти комфортне місце для навчання, та набути необхідних навичок для подальшого кар'єрного зросту.4. Польські університети пропонують навчання державною, англійською, а іноді й російською мовою. Тому, у Вас є можливість вивчити, як мінімум дві мови, що є додатковою перевагою у Вашому резюме.

5. Оскільки, польська держава націлена на взаємини з іншими країнами, для іноземних студентів існує велика кількість безкоштовних програм/стипендій для навчання, котрі пропонуються ВНЗ, або спеціальними організаціями.6. Інтернаціональне середовище освіти дозволяє українським студентам завести нові знайомства, корисні зв'язки та просто дізнатися народний колорит/традиції інших іноземних одногрупників.Підбиваючи підсумки, ми можемо сказати, що європейська система освіти, на сьогодні, є однією з сильних, якісних та доступних світових систем для навчання. Також, університети Польщі надають ґрунтовні знання/навички, необхідні для підготовки кваліфікованих фахівців високого рівня, яких потребує міжнародний ринок праці. Вища освіта в Польщі є хорошим життєвим досвідом та стартом для побудови Вашої кар'єри.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини