Бакалавр — що далі? Чи потрібна післядипломна освіта у РП?

1672
Facebook Twitter
Бакалавр — що далі? Чи потрібна післядипломна освіта у РП?

Стаття стане у пригоді студентам університетів РП, які навчаються на першому рівні, а також випускникам, оскільки ми обговоримо доцільність закінчення навчання на досягнутому ступені та перспективи навчання на магістратурі.

Написання дипломної роботи є великим досягненням, яким можна пишатися. Це свідчення об'ємної праці, яку студент провів за кілька років навчання в університеті. Чи є отримання ступеня бакалавра закінченням освіти? На це питання може відповісти лише кожен випускник бакалаврату окремо, оскільки багато що залежить від подальших цілей, очікувань, матеріальних засобів та переваг. Стаття стане у пригоді фактичним студентам університетів Республіки Польща, які навчаються на першому рівні, а також випускникам з дипломом бакалавра, оскільки ми обговоримо доцільність закінчення навчання на досягнутому ступені та перспективи навчання на магістратурі.

У яких випадках варто продовжувати навчання після придбання ступеня бакалавра?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що, якщо Ви думаєте, що після захисту дипломної роботи бакалавра, розряду та обов'язкової фотографії перед стінами університету можна викинути куплені книги та створені записки, прикріпити диплом до резюме та перейти до завоювання ринку праці, Ви можете виявити, що сильно помиляєтеся. Нові професії та посади, мінливі очікування роботодавців, ситуація на локальному ринку призводять до того, що мріючи про професійний успіх, хорошу винагороду та престижні посади, потрібно продовжувати вчитися. Як мінімум, до досягнення рівня магістра, а у деяких професіях навчання не закінчується ніколи, оскільки методи, інструменти та інші параметри постійно змінюються. Завдяки тому, що спеціальність магістратури може не збігатися із зазначеною у бакалаврському дипломі, у Вас є багато варіантів, тому подумайте, який з них краще з урахуванням індивідуальної ситуації.

Другий рівень (або «освітньо-кваліфікаційний ступінь магістра») у тій же області — якщо вибрати цю опцію, дозволить розширити та поглибити знання у тому напрямку, який вивчається. У студентів буде можливість вивчити нові теорії та інструменти, необхідні для придбання та використання базових знань, отриманих у ході попередніх досліджень. Пам'ятайте, що, продовжуючи навчання у тому ж напрямку, Ви можете змінити університет! Можливо, нове середовище, інші викладачі та люди, яких зустрінете, стануть джерелом натхнення та ділових контактів.

Як відбувається навчання, якщо спеціальність магістратури не збігається з бакалаврською?

Другий рівень у зовсім іншому напрямку? З огляду на те, що з'являється все більше посад, що вимагають знань та навичок з абсолютно різних областей, ця ідея здається привабливою. У результаті Ви отримаєте дипломи про проходження двох різних спеціальностей та вдвічі більше можливостей знайти роботу своєї мрії! Пам'ятайте, що на даний момент практично немає обмежень на вибір напрямку, якщо Ви віддаєте перевагу одному з обраних університетів Республіки Польща. Якщо прийнято рішення змінити поле, проблем з цим не виникне.

Якщо у Вас багато зобов'язань, але є бажання швидко доповнити знання, виберіть тренінг. Варто підібрати професійні курси, тобто вибирайте навчальні заклади з перевіреною репутацією, в яких працюють фахівці та практики! Ви повинні розуміти, що ці короткі форми отримання знань можуть надихнути на подальший розвиток, підтвердити професійні інтереси, але рідко дозволяють повністю зрозуміти тему.

У разі виникнення бажання розібратися у глибокому розумінні, доречно вибрати навчання в аспірантурі.

Отже, попри те, що Ви виберете, пам'ятайте, головне — Ви отримаєте поточні, спеціальні та практичні знання, які можна використовувати у роботі. Мало кому зі студентів польських ВНЗ варто зупинятися на досягнутому ступені бакалавра. Чим більшого Ви бажаєте досягти, тим вище ймовірність, що вчитися доведеться постійно.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини