Штрафи на порушення ПДР у Польщі. Чи можуть студенти польських ВНЗ придбати авто за свої кошти?

8567
Facebook Twitter
Штрафи на порушення ПДР у Польщі. Чи можуть студенти польських ВНЗ придбати авто за свої кошти?

У даній статті ми розповімо, які найпоширеніші порушення ПДР серед іноземців та суми штрафів, а також поділимося інформацією, чи можуть студенти університетів РП придбати авто на особисті кошти.

У Республіці Польща, яка є розвиненою правовою державою, громадяни країни дуже шанують букву закону, що плавно переноситься й на іноземців. В останнє десятиліття, українці дуже активно переїжджають до Польщі, бажаючи отримати кваліфікацію, відкрити власний бізнес, облаштувати побут або працевлаштуватися у міжнародній компанії. Звичайно, багато хто бажає розвиватися у більш стабільній, європейській державі, та РП для такої мети підходить громадянам України якнайкраще. Багато наших співвітчизників, перебираючись до Польщі купують автомобілі та стають учасниками дорожнього руху. Зважаючи на це, у даній статті ми розповімо, які найпоширеніші порушення ПДР серед іноземців та суми штрафів, а також поділимося інформацією, чи можуть студенти університетів РП придбати авто на особисті кошти.

Найпоширеніші порушення ПДР іноземцями у Польщі. Штрафи за порушення

Запам'ятайте, те, що Ви можете не знати про деякі правила під час руху дорогами у Польщі, не скасовує необхідності їх дотримання та не звільнить від штрафу при вчиненні порушення. Основна маса порушень, як іноземцями, так і локальними громадянами відзначена у розділі перевищення швидкості пересування на різних ділянках дороги. Річ у тому, що на деяких трасах та дорогах з двостороннім двосмуговим рухом дуже часто змінюють показник допустимої швидкості. Не стежачи за останніми корективами, на таких порушеннях відзначаються локальні та приїжджі автомобілісти. Штраф за недотримання допустимого рівня швидкості залежить від того, на скільки кілометрів була перевищена норма та знаходиться у діапазоні 57-1520 злотих. Також штрафують за відсутність або неналежний стан вогнегасника або знака аварійної зупинки.

Під час пересування обов'язково бути пристебнутим, включати фари у будь-який час доби, не розмовляти телефоном, не створювати аварійні ситуації, не кидати авто у будь-якому недозволеному місці та ще багато нюансів, яких потрібно дотримуватися. Якщо у Вас трапилося отримати штраф, його потрібно обов'язково оплатити, оскільки держава всіляко обмежуватиме Ваші дії, маючи не закриту штрафну квитанцію.

Чи реально купити за свої гроші машину студентам польських університетів?

Фахівці UP-STUDY, маючи багаторічний досвід підкреслюють, що у студентів польських університетів дуже багато можливостей не тільки здешевити навчання, а й мати додатковий дохід, під час здобуття вищої освіти. Крім стипендій та матеріальної підтримки при завоюванні гранту, учні стаціонару структур вищої освіти Польщі, завдяки останнім змінам у 2015 році до «Закону про іноземців», можуть підробляти у вільний час, без обмеження за часом та додаткових дозволів. Таким чином, вдається зібрати на відмінну стару машину уже за 3-4 місяці. Так, це буде не авто з салону, але хороший кар у прийнятному стані, з необхідними документами та технічним оглядом. Нагадаємо, що студенти польських університетів, які приїхали з країн СНД та вже мають посвідчення водія, у перший час можуть використовувати його для управління автотранспортом, але пізніше, необхідно буде його змінити на документ європейського зразка.

Підсумовуючи, варто зауважити, що штрафи у Польщі набагато вище, ніж в Україні, а також більш жорстка міра їх стягнення, тому громадяни та нерезиденти країни всіляко дотримуватися правил. Хоча, через те, що на деяких ділянках змінюється обмеження у швидкості, бувають й прецеденти систематичних порушень від учасників дорожнього руху. Що стосується питання самостійної покупки авто студентами університетів РП, це цілком реально, оскільки машини на вторинному ринку доступні, а підробіток здатен принести хороший дохід.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини