Що загрожує орендарю житла у Польщі, який знищить орендоване майно?

2640
Facebook Twitter
Що загрожує орендарю житла у Польщі, який знищить орендоване майно?

Не всі орендарі поводяться акуратно з чужим майном, тому є сенс поговорити про те, що чекає на тих молодих людей, які завдали шкоди інвентарю орендодавця. Цьому й буде присвячено окрему статтю.

Українці, що знаходяться на стадії прийняття рішення щодо країни отримання освіти, часто схиляються до того, що краще здобувати кваліфікацію за кордоном. Більшою мірою вибір падає на університети Республіки Польща. Ця європейська країна пропонує великий вибір освітніх установ, причому зі справедливою платою за навчальний рік, комфортні умови навчання та проживання, перспективи професійного та особистісного розвитку як у процесі, так і після отримання диплома. Багатьом вибір польських ВНЗ стає очевидним, але після зарахування не варто розслаблятися, адже потрібно шукати житло. Оскільки місць у гуртожитках катастрофічно не вистачає, багато молодих людей орендують житла. Не всі орендарі поводяться акуратно з чужим майном, тому є сенс поговорити про те, що чекає на тих молодих людей, які завдали шкоди інвентарю орендодавця. Цьому й буде присвячено окрему статтю.

При оренді квартири у РП, студенти або орендарі інших категорій повинні знати як права, так і обов'язки. Тривожною проблемою є необхідність нести витрати за руйнування або на ремонт.

Хто за що відповідає та як захиститися від додаткових витрат?

Фахівці UP-STUDY звертають увагу студентів на те, що при виборі оренди квартири варто враховувати не тільки умови проживання та віддаленість приміщення від університету, а й важливу інформацію щодо відповідальності за шкоду, яка у разі якої-небудь події виявиться неоціненною. Хто за що відповідає?

Власник часто збирає заставу перед в'їздом, що має бути заходом захисту від шкоди. Зазвичай вона становить місячну орендну плату. Але, не завжди пари сотень злотих вистачить на відшкодування збитків, може знадобитися компенсація від особи, яка вчинила погром.

Як правило, орендар (студент) несе відповідальність за шкоду, завдану всьому, що є присутнім у квартирі: побутовій техніці, меблям, підлозі (плитці, килиму, панелям) та іншим об'єктам. Орендодавець (власник), у свою чергу, несе відповідальність за те, що встановлено у стінах, тобто електричні, сантехнічні, газові установки та інше.

Нанесення шкоди орендованій квартирі — що робити?

Поширеним «житловим» збитком є ​​затоплення приміщення. Може виявитися, що зі стелі сусіда під нами раптом почне капати. У такій ситуації хто несе відповідальність? Все залежить від причини події. Якщо проблема у трубах або неправильному встановленні, власник квартири бере на себе відповідальність. Якщо виявиться, що орендар не закрив кран, то вина лежить на ньому. Рішення у цій ситуації — правильна страховка.

Страхування квартири для власника — у залежності від обраного варіанту вона передбачає, серед іншого захист стін, гарантію виплати компенсації у разі пожежі та інших випадкових подій, крадіжки зі зломом, пограбування та руйнування, а також страхування цивільної відповідальності. Ціна такого поліса коливається від 230 до 340 злотих (60 кв. м квартири) на рік.

Страхування відповідальності орендаря — якщо студент винен у пошкодженні, власник вимагатиме відшкодування збитків. Тут працює страхування відповідальності. Завдяки цьому страховик оплатить замість квартиронаймача ті зобов'язання, які він буде нести.

Підсумовуючи, зауважимо, що при оренді квартири потрібно знати, що доведеться оплачувати власні збитки. У цьому випадку доречно купити страховку цивільної відповідальності, щоб уникнути непотрібних витрат. Також розгляньте страхування електронного обладнання. Якщо хтось увірветься до квартири, то першим, що буде вкрадено, ймовірно, стане ноутбук, телефон та цінні речі, які легко знайти та винести. Такі події, безумовно, не будуть охоплені політикою власника, тому орендар залишиться з проблемою сам на сам.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини