На що звертати увагу при пошуку студентської квартири в оренду?

1530
Facebook Twitter
На що звертати увагу при пошуку студентської квартири в оренду?

Міграція пов'язана з орендою квартири. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підготували поради, на що звертати увагу при пошуку квартири в оренду у Польщі.

Липень, серпень, а іноді й вересень традиційно є гарячим часом на ринку оренди нерухомості у Республіці Польща. Фактичні студенти повертаються до університетів, а кілька сотень тисяч осіб починають навчання у польських ВНЗ, причому більша частина прибуває з сусідніх міст та навіть країн. Отже, міграція пов'язана з орендою квартири. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підготували поради, на що звертати увагу при пошуку квартири в оренду у Польщі.

Згідно зі звітом польських банків, утримання студентів у чужому місті у 2019/2020 навчальному році складе близько 2100 злотих на місяць, що на 250 злотих вище, ніж у минулому періоді. Збільшення на ринку нерухомості має частку у цій зміні, яка склала близько 10% у річному численні. Не дивно, що сегмент оренди розвивається та професіоналізується. Як приклад можна привести таку компанію, як R4R.pl (адреса веб-сайту: https://r4r.pl/pl/), котра розміщує нові житлові комплекси тільки для інституційної оренди. Таке рішення дозволяє полегшити кілька питань, пов'язаних з орендою нерухомості.

На які аспекти, крім вартості, варто звернути увагу?

Експерти нашої компанії, які, до речі, допомагають підібрати житло абітурієнтам, котрі вступають з UP-STUDY, звертають увагу студентів, які шукають орендні квадратні метри самостійно на наступні важливі нюанси:

  • Місце розташування важливе. Розташування є фактором, який визначає привабливість квартири. Пошкоджену стіну можна пофарбувати, замінити старі меблі, але добиратися з околиці до центру, де часто зосереджені університети — неприваблива перспектива. Справедливо зауважимо, що багато що залежить від запитів студентів та транспортної розв'язки. Для одних годину у громадському транспорті прямою — шанс повторити матеріал, іншим 10 хвилин пішим ходом — довга відстань. Пам'ятайте, що зручне розташування впливає на ціну. Тому, якщо Ви не знайдете цікавої пропозиції поблизу університету, продовжуйте шукати, та гідний варіант може знайтися трохи далі, але дешевше.
  • Не орендуйте без договору! Хоча власник квартири повинен подбати про розв’язання питань, пов'язаних з орендою, орендарі також повинні звернути увагу на договір та його деталі. У ньому повинна бути вказана інформація про період оренди (зазвичай мінімальний термін становить 1 рік), розмір депозиту (від суми орендної плати за місяць (квартал)) та інвентаризацію приміщення (у формі додатку до договору). Головне, що він рівною мірою захищав інтереси власника та орендаря. З підписаним контрактом Вас не змусять звільнити квартиру без повідомлення або підвищити орендну плату до терміну, встановленого у контракті.
  • Не тільки приватна або інституційна оренда. Такий тип наймання житла стає все більш популярним у Польщі. Це означає, що студенти винаймають квартиру не у приватного власника, а у компанії, якій належить майно. Які переваги цього рішення? По-перше, стандарт вище, ніж той, який пропонується приватним орендодавцями. Це стосується як стану будівлі, так і квартири. Інституційна оренда, як правило, призначена для нової нерухомості, оформленої відповідно до встановленого стандартом обробки. По-друге, це чіткі та прості правила, тому що справа ведеться зі співробітниками та відповідними процедурами, а не людьми, для яких це додаткове джерело доходу.

Підсумовуючи, зауважимо, що якщо Ви ще не знайшли квартиру, в якій будете жити під час навчання в одному з університетів Польщі, слід поквапитися. Після спекотного літнього та вересневого періоду настане старт навчання у ВНЗ Польщі, та молоді люди переїдуть до орендованих квартир.

Якщо Ви не подбаєте про місце проживання завчасно, ризикуєте отримати гірші умови за високу ціну. Що ж стосується студентів-клієнтів UP-STUDY, вони, як і їхні батьки, можуть вибирати один із запропонованих компанією варіант, який обійдеться дешевше, ніж на ринку, але з усім необхідним для життя.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини