Що подивитися у Дрездені, маючи у запасі 3 дні?

1704
Facebook Twitter
Що подивитися у Дрездені, маючи у запасі 3 дні?

Німецьке місто Дрезден часто називають перлиною бароко або Флоренцією на Ельбі. Зі статті Ви дізнаєтеся, як дістатися до цього німецького міста з Польщі.

Німецьке місто Дрезден часто називають перлиною бароко або Флоренцією на Ельбі. Воно було значною мірою зруйноване при бомбардуваннях під час Другої світової війни та майже відновлений. Це місто, яке було включене до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, а потім викреслене! Яке враження справить на Вас Дрезден? Більшість польських студентів, які відвідали цей європейський куточок, стверджують, що знайшли тут багато гідних уваги місць, хоча він знаходиться на стадії будівництва. Місто, де майже всі будівлі були перебудовані. Проте, його будівлями можна захоплюватися, навіть з огляду на те, що вони збереглися або перебудовуються, адже тут зустрічаються епохи Відродження, бароко та дев'ятнадцятого століття. Якщо у Вас у запасі всього 2-3 дні, варто подивитися основні масштабні пам'ятки, які містять багато прекрасних будівель або підрозділів, та у цьому ми Вам допоможемо. Також зі статті Ви дізнаєтеся, як дістатися до цього німецького міста з Польщі.

Чому обов'язково потрібно приділити увагу у Дрездені?

Фахівці UP-STUDY рекомендують зосередитися на наступних локаціях:

  • Палац Цвінгер. Він був побудований за наказом Августа II Сильного, та роботи закінчилися у 1732 році. З самого початку він мав бути об'єктом, повним пишноти, багатства та широти, за зразком західних палаців та комплексів. Він виконував в основному представницькі функції, були розкішні бали та вечірки. Як і багато інших будівель у Дрездені, Цвінгер також постраждав під час бомбардування, він був майже повністю зруйнований, а відновлювальні роботи були завершені у 1963 році. На даний час у залах палацу знаходяться: Галерея живопису старих майстрів, Музей порцеляни та Математичний та фізичний салон. У Галереї старих майстрів «Сикстинська Мадонна» Рафаеля Санті вважається найціннішою роботою, але всередині Ви також можете помилуватися роботами таких художників, як Рембрандт, Рубенс, Дюрер та Тіціан.
  • Старе місто Дрездена. Ви можете прогулятися старим містом (Альтштадт), помилуватися будівлями, зупинитися в одному з багатолюдних ресторанів та кафе, покататися на кінному возі або проплисти Ельбою. Балкон Європи, чарівне узбережжя та пароплави ковзають уздовж річки. Є багато способів дістатися до старого міста. На що варто звернути особливу увагу? Прямо поруч зі згаданим Цвінгер знаходиться оперний театр Земпера (нім. Semperoper) — побудований у 1841 році Готфрідом Земпером, зруйнований спочатку під час пожежі, а потім під час бомбардування у 1945 році. Урочисте відкриття опери відбулося рівно через 40 років після його руйнування.
  • Дрезденський музей транспорту. Verkehrsmuseum, або Музей транспорту, варто відвідати, попри вік та вподобання. У Музеї транспорту Ви можете помилуватися історією автомобілів, від велосипедів та таксі до електромобілів. Є також кімнати, присвячені водному, повітряному та залізничному транспорту.

Як дістатися до Дрездена — практична інформація

Ви можете дістатися до Дрездена поїздом з Вроцлава з пересадкою у Горлиці або FlixBus з великих міст Польщі. У разі залізничних переїздів, так звані Дрезденські акції, завдяки яким квиток у Дрезден можна купити за хорошою ціною. Найкраще заглянути на сайт Нижньосилезької залізниці. Також можна пошукати пропозиції від великих авіалоукостерів.

Підсумовуючи, зауважимо, що найважливіші пам'ятники знаходяться у Дрездені у межах Старого міста, тому Ви можете легко дослідити їх пішки. Прогулянка до Нойштадта забере у Вас 15-20 хвилин, за аналогією з парком Grosser Garter. Якщо хочете потрапити у Морицбург, використовуючи автобус. Дістатися до Мейссен або Фрайберга найзручніше потягом. Туристи в основному користуються головним вокзалом. Дрезден варто відвідати та не раз, оскільки він дійсно дуже гарний, та бувалі студенти університетів Польщі повертаються сюди, досліджуючи все нові його куточки.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини