5 порад від студентів польських ВНЗ, як мотивувати себе тренуватися

1291
Facebook Twitter
5 порад від студентів польських ВНЗ, як мотивувати себе тренуватися

Щоб знайти мотивацію до занять спортом, фахівці центру польської освіти UP-STUDY підготували поради, які стануть у пригоді, як молодим людям, зайнятим навчанням, так і особам, які мають щільний робочий графік!

У мене немає часу, мені не хочеться, почну з понеділка — це часто повторювані виправдання відмови від фізичної активності. Студенти польських університетів прийшли до розуміння того, що регулярні вправи продовжують життя, покращують обмін речовин, дозволяють схуднути та зміцнити фігуру, а також забезпечують організм гормонами щастя. Щоб знайти мотивацію до занять спортом, фахівці центру польської освіти UP-STUDY підготували поради, які стануть у пригоді, як молодим людям, зайнятим навчанням, так і особам, які мають щільний робочий графік!

ТОП 5 мотивацій до заняття спортом

1. Робіть ті вправи, які подобається більше. Ви уникаєте тренувань, тому що не подобаються силові вправи? Або на невизначений термін відкладаєте відвідування басейну, тому що немає купальника, та не плануєте його купувати, бо не любите плавати? Не розуміючи, що Вам подобається робити, буде складно знайти мотивацію для занять. Можливостей багато, тому не потрібно обмежуватися бігом, походом до спортзалу або плаванням. У студентів польських університетів є можливість використовувати, як тренажерний зал та басейн ВНЗ, так і стати членом будь-якого з численних спортивних клубів, наприклад, з американського футболу, веслування або скелелазіння. У зимовий час можна спробувати кататися на ковзанах, або на лижах чи сноубордах на будь-якому з численних гірськолижних курортах РП. Щоб поєднати приємне з корисним (економію та поліпшення здоров'я), можна добиратися на навчання велосипедом. Головне — щоб заняття подобалися, адже це буде служити кращою мотивацією.

2. Відстежуйте прогрес. Щоб не втрачати мотивацію до занять спортом, рекомендуємо вести щоденник прогресу. Для цього, наприклад, робіть знімок раз на тиждень або місяць та виміряйте параметри. Якщо Ви бачите, що регулярні тренування приносять результати у вигляді втрати сантиметрів, Ви не відмовитеся від них, а будете ще ретельніше виконувати вправи!

3. Вправи у ритмі музики. Музика є відмінним компаньйоном при виконанні вправ, як на відкритому повітрі, так і у тренажерній залі. Вона допомагає вловити ритм та підвищує ефективність. Багато хто використовує навушники, що поставляються з телефоном, які не можуть забезпечити якість звуку. Чим більше вони пригнічують шум, що виходить ззовні — шум машин, крики з дитячого майданчика або музику у спортзалі, яка не обов'язково відповідає смаку, тим приємніше займатися. Адже маючи неякісні навушники, замість того, щоб зосередитися на фізичній активності, правильному диханні та улюбленій мелодії, Ви будете відволікатися, та зусилля виявляться марними. Рішенням можуть бути навушники-вкладиші Pure Passion, які завдяки обладнанню з чотирма динаміками та цифровому обробленні звуку здатні забезпечити одержувача чистим якістю звуку. Або інший продукт, який допоможе позбутися зовнішніх спецефектів.

4. Думайте позитивно. Якщо Ви думаєте, що з часом кинете тренування, тому що немає сил для цього, варто передумати. Пригадайте, як чудово Ви себе почуваєте після вправ та скільки позитивної енергії отримуєте, коли робите щось для себе. Плануйте скоротити відстань чи зробити менше повторень, але не здавайтеся повністю. Переглядайте щоденник прогресу, та Ви відчуєте задоволення від досягнень, що буде сприяти займатися надалі!

5. Нагороджуйте себе. Ніщо не спонукає діяти як усвідомлення того, що Вас чекає нагорода. Встановіть день у тиждень або місяці, коли Ви можете дозволити собі те, що більше подобається, в обмін на регулярні тренування та видимий прогрес. Це може стати чудовою мотивацією.

Підсумовуючи, зауважимо, що студенти польських та інших університетів світу все частіше замислюються про здоров'я, тим самим переходячи на здорове харчування та регулярні заняття. Якщо Вам складно мотивувати себе, рекомендуємо звернути увагу на викладені поради.

Та пам'ятайте, чим краще Ви подбаєте про себе у молодості, тим насиченішою буде старість, тому знайдіть ті аргументи, які будуть сприяти щоденним заняттям спортом.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини