Студентська віза в Польщу. Як оформити?

9750
Facebook Twitter
Студентська віза в Польщу. Як оформити?

Дана стаття є обов'язковою для прочитання всіх абітурієнтів, незалежно від рівня градації, який вони бажають отримати, бо вона розповідає про всі тонкощі оформлення візи D, та інших важливих деталях.

Якщо Ви прийняли рішення навчатися в польських установах вищої освіти, отже, рішення візового питання не змусить себе чекати. Для законного перебування на території Польщі, з метою навчання на бакалавраті, магістратурі, та інших освітніх рівнях, підійде, тільки, національна віза категорії D. Вона відрізняється від інших різновидів дозвільних документів: терміном дії, кількістю в'їздів/виїздів з держави, особливостями переміщення по шенгенській зоні, та специфікою оформлення. Навіть за умови дії угоди України з Європейським Союзом, про безвізовий перетин кордону — це не скасовує необхідності оформлення візи такого типу. Дана стаття є обов'язковою для прочитання всіх абітурієнтів, незалежно від рівня градації, який вони бажають отримати, бо вона розповідає про всі тонкощі оформлення візи D, та інших важливих деталях.

З чого починається процес оформлення студентської польської візи?

Оформлення візового документа — трудомісткий та обтяжливий процес. Якщо Ви займаєтеся цим питанням самостійно, завжди будьте готові отримати відмову тому, що складності можуть виникнути на будь-якому етапі. Щоб уникнути зайвих розтрат часу та коштів, краще звернутися до наших кваліфікованих фахівців, які не тільки допоможуть в оформленні та зборі пакету даних, але і гарантують своєчасну і позитивну відповідь. Якщо Ви самостійно займаєтеся цим питанням, то, можна починати збирати документацію, та розбиратися у всіх тонкощах, з того моменту, коли Ви маєте документальне підтвердження від обраного ВНЗ про зарахування. Далі, варто сплатити сервісний збір, який прирівнюється до суми в 20 євро, але оплата проводиться в національній валюті. Після проведеної оплати, потрібно дочекатися дзвінка від представника візового центру, який уточнить вільні дати, та призначить час, день і місяць подачі документів. Після чого, слід зібрати необхідний список запитуваних документів.

Перелік обов'язкових документів

Одним з важливих моментів є правильне заповнення анкети, яку потрібно виконувати державною мовою Республіки Польща, англійською, або, допускається використання української в транслітерації. До решти, але не менш істотних відносяться:— зовнішній і внутрішній паспорти, з копіями всіх сторінок, які мають позначки;— документ, про оплату страхового медичного поліса;— кілька фотографій, виконаних відповідно до вимог (35мм * 45мм, на білому фоні, 80 і більше відсотків особи, з обрізаними рівномірно округло куточками, зроблені не пізніше, ніж за півроку, до моменту подачі документів);— заяву-запрошення від ВНЗ, в якому буде проходити навчання;— якщо це платна форма навчання, то оплата, мінімум, за перший семестр;— довідка, що підтверджує фінансовий добробут майбутнього студента (виписка з банку про стан валютного рахунку, може бути, як в доларах, так і в злотих);

Зазвичай, питання про видачу студентської візи розглядається до 10 днів, при позитивній відповіді, Вам вручають запитуваний візовий дозвіл, терміном до 1 року, та, повертають закордонний паспорт.

Додаткові документи для неповнолітнього студента

Не всі абітурієнти, які вступають до вищих навчальних закладів, вже досягли вісімнадцятирічного віку. Тому, при оформленні візи D, необхідно врахувати кілька важливих моментів. По-перше, страховиком для студентської візи може виступати тільки повнолітня особа, тому, необхідно, щоб це питання врегулював один з батьків, або офіційний опікун. По-друге, потрібно нотаріально завірена заява обох батьків, або опікуна, на дозвіл самостійного виїзду за кордон. Та, по-третє, копії паспортів батьків, і свідоцтва про народження самого майбутнього власника візи.

З отриманих даних випливає, що отримання студентської довгострокової візи, не тільки важливий та обов'язковий процес, без позитивного закінчення якого, неможливо претендувати на навчання в Польщі, а й досить об'ємний і обтяжливий. Збір та оформлення даних належним чином — досить складно, через високі критерії до документів. Найменша помилка може призвести до відмови, та піде знову багато сил й коштів, на спростування такого результату. Звичайно, краще звернутися до кваліфікованих помічників, які мають безцінний досвід, та допоможуть на кожному з етапів. Тоді, Ви зможете бути впевненим у позитивному результаті ситуації, і повноцінно зайнятися підготовкою до цікавого та перспективного навчання в кращих ВНЗ Польщі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини