Сезонна робота за кордоном для студентів польських ВНЗ. Де заробити додаткові кошти під час канікул?

5986
Facebook Twitter
Сезонна робота за кордоном для студентів польських ВНЗ. Де заробити додаткові кошти під час канікул?

Сезонна робота для багатьох локальних та іноземних студентів є ідеєю додаткового заробітку у короткі терміни. Де шукати роботу на час відпочинку від навчання та на що звертати увагу? Розповімо детально у даній статті.

Сезонна робота за кордоном для багатьох локальних та іноземних студентів польських університетів є ідеєю додаткового заробітку у короткі терміни. Це повинно принести не тільки матеріальну вигоду, а й виправдати певні очікування, завдяки яким літні місяці будуть просто приємнішими Хоча варіантів є досить багато, все ж потрібно детально вивчити кожну пропозицію, тому рекомендуємо ознайомитися з інформацією, підготовленою для Вас фахівці UP-STUDY, адже вона стосується різних країн та потенційних доходів, на які можуть розраховувати молоді люди, що підробляють під час канікул.


Для деяких це буде можливість відточити мовні навички, для інших — отримати цінний досвід роботи або завести нові міжнародні дружні стосунки. Де шукати роботу на час відпочинку від навчання та на що звертати увагу? Розповімо детально у даній статті.

Найпопулярніші закордонні напрямки

Пропозиції сезонної роботи за кордоном спокушають поляків та нерезидентів, які навчаються в університетах РП сприятливою заробітною платою. Більшість країн, які пропонують роботу для іноземців, відносяться до зони євро. Конвертер валют щороку приваблює тисячі людей, які мають можливість за більш короткий період заробити у кілька разів більше, ніж на Батьківщині за один і той же вид роботи.

Для того, щоб успішно працювати за кордоном буде корисно мати знання іноземної мови, переважно англійської (хоча це не є правилом, та робота за кордоном без мовних навичок також можлива). Ще можна спробувати працювати за межами Польщі не тільки для отримання прибутку, а й для поліпшення мовних навичок. Знання не рідної мови збагатять та поліпшать резюме.

Перш ніж поїхати на заробітки, Ви повинні вивчити основні фрази мовою тієї країни, до якої збираєтеся відправитися. Нижче наведені найбільш поширені напрямки, де студенти польських ВНЗ шукають літню роботу в Євросоюзі.

1. Німеччина. Думаючи про сезонну роботу за кордоном, більшість схиляється у першу чергу до західних сусідів — Німеччини. Тут можна знайти роботу на час канікул, головним чином у сільському господарстві (для збору фруктів та овочів), у будівництві, у сфері громадського харчування та готельного господарства, на виробництві або на складах. Дуже популярною сезонною роботою у цій країні також є догляд за людьми похилого віку. На що можна розраховувати? Сусіди пропонують роботи зі збору врожаю вишні та сливи у липні та серпні. Крім того, серпень рясніє урожаєм хмелю. Вартість виконання цих робіт варіюється від 5 до 7 євро. Знання мови гарантує роботу у сфері громадського харчування та готельного бізнесу. Більшість пропозицій присвячені роботі офіціанта. На цій посаді слід очікувати зарплату у 8-9 євро за годину роботи. Місяць роботи гарантує заробіток близько 1000 євро. Однак сюди не включені чайові, а значить, у результаті, робота за західним кордоном в якості офіціанта виглядатиме ще більш привабливою.

2. Нідерланди. Королівство Нідерландів є популярним напрямом у пошуках сезонної роботи за кордоном, особливо серед поляків. У цій країні найлегше влаштуватися на сезонну роботу для вирощування рослин, овочів та фруктів (під час збору овочів та фруктів, на плантаціях та у теплицях). Ще один шанс на працевлаштування під час канікул — пакування продуктів або розкладання товарів у супермаркетах. Також можна шукати роботу прибиральницею, нянею або опікуном для літніх людей. Серед роботи для студентів є пропозиції з догляду та обрізання квітів — зазвичай лілій та тюльпанів, де вдасться працювати протягом усієї відпустки. Посадка квіткових цибулин або робота на плантаціях цвітної капусти та картоплі — ще один спосіб заробити гроші у Королівстві Нідерланди. Це ідеальна пропозиція для канікул, оскільки вона випадає у липні та серпні. Якщо Ви зацікавлені у роботі тільки у серпні, можна розраховувати на зайнятість на плантації брокколі, капусти або сливи. Для всіх цих робіт звичайно пропонується мінімальна заробітна плата у розмірі близько 1,400 євро на місяць.

3. Франція. Наприкінці літніх канікул Ви можете знайти роботу у Французькій Республіці. Володіючи базовими знаннями англійської або французької мови, є шанс знайти роботу, наприклад, на зборі винограду, дині, яблук, горіхів або оливок. Нагадаємо, однак, що характерний для Франції період вина починається тільки на початку вересня. Іншим способом отримання готівки у цій країні буде робота з розведення свиней чи свійської птиці. Ви також можете спробувати свої сили у готельному бізнесі (в якості адміністратора або покоївки), або у гастрономії (офіціант). Для літніх робіт у Франції, можна очікувати ставки близько 9 євро брутто за робочу годину. Якщо Ви хочете отримати більший дохід, попросіть про можливість працювати у вихідні дні, тоді до основної зарплати додаються бонуси у розмірі 25% за роботу у суботу та 50% за роботу у неділю.

Отже, у країнах ЄС для студентів польських ВНЗ завжди знайдеться вигідна робота на час канікул. Деякі варіанти дозволять навіть поєднати відпочинок та відновлення бюджету. А для тих, хто хоче у першу чергу набути практичного досвіду, можна розглянути пропозиції про стажування.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини