Секрети Бухареста, або що подивитися за вікенд у столиці Румунії?

2450
Facebook Twitter
Секрети Бухареста, або що подивитися за вікенд у столиці Румунії?

Бухарест — очевидне місце для коротких або довгих канікул, тому студенти університетів Республіки Польща виявляють бажання полетіти туди.

Бухарест — очевидне місце для коротких або довгих канікул, тому студенти університетів Республіки Польща виявляють бажання полетіти туди. Крім того, завзяті польські мандрівники рекомендують відкинути стереотипи, які існують у РП з приводу цієї держави. Варто подумати про те, що думали про поляків у 70-х, 80-х та 90-х роках у Німеччині. Згодні? Тому купуйте квитки у великих авіа або автобусних лоукостерів, та вирушайте оглядати Бухарест, а фахівці UP-STUDY підкажуть, на що звернути увагу.

Чому приділити увагу у день прибуття до румунської столиці?

Якщо Ви прибули на вікенд, не втрачайте час даремно, а з жадібністю знайомтеся з містом. Слід пам'ятати, що Бухарест є столицею Румунії, однією з найбідніших країн колишнього Східного блоку, та, як і у кожної з цих країн, складна історія. Але подивіться, яку відстань Польща пройшла з 89 року. У Румунії це пішло повільніше, тому що частина грошей пішла, як кажуть місцеві жителі, на «десятину» або лапи. Але румуни зробили непосильну роботу та щасливі, що їх міста стають все гарнішими. У першу чергу відвідайте Парламент. Це найбільший будинок у світі після Пентагону. Коли у 1980 році Микола Чаушеску — румунський диктатор «Сонце Дачії» почав готуватися до будівництва парламенту, він знищив 7 квадратних кілометрів у центрі Бухареста. Також жорстоко переселив 40000 осіб, зруйнував близько десятка храмів. Невідомо, чому гіди пропускають ці болючі факти, швидше за через те, що тут немає причин хвалитися такими неприємними подробицями з історії. Відвідування парламенту платне, є два варіанти з фотографією та без. Вибирати варто за бажанням, якщо Ви не любите робити фотопоінти для соціальних мереж, тоді можна заощадити. Варто оглянути цей будинок повністю, тому що Ви відчуваєте, що час там зупинився. Диктатор планував розмістити там міністерство національної оборони та Румунську академію наук, а бульвар Перемоги соціалізму призвів до монументального будинку.

Що слід подивитися та відвідати, перебуваючи у Бухаресті на вікенд?

Кару ку Бер (Caru cu Bere) не можна обійти стороною. Ви знали, але Бухарест — це Мекка для гурманів? У центрі є паб, в якому такий достаток, що Ви не знаєте, що вибрати. Слід спробувати мамалигу, яка звучить слабо, але смачно та на десерт папанасі. Це характерні румунські сирні пончики, сформовані у велику шину та маленький пончик зверху, нашаровані вершками (традиційно — жирні та кислі) та подані з фруктовим джемом (традиційно — вишня). Для приготування тіста використовується свіжий сир.

Поруч з Caru cu Bere знаходиться унікальна аркада Pasajul Vilacrosse, яка також називається аркада з жовтим дахом. Назва, як Ви здогадалися, не випадкова. На вулиці непримітна та відмінна атмосфера всередині. Протягом дня, можна знайти багато ідеальних місць для кави до, після та у полудень, можливо, пива або кальяну. Місцеві жителі у цьому плані непередбачувані, у них є аромати, які Ви, ймовірно, ще не куштували, та варто спробувати. Pasajul Vilacrosse є обов'язковою умовою на мапі Бухареста. Також не можна пройти повз Ставропольського монастиря. У Бухаресті старе змішується з новим. Сучасний центр та поряд з ним — надзвичайно атмосферний Ставропольський монастир. Це православний храм, який був побудований у 1725 році. Монастир відомий найбільшою колекцією візантійських музичних книг у Румунії, що складається в основному з пожертвувань двох румунських візантійців, Себастьяна Барбу-Букура та Тита Моісеску.

Підсумовуючи, зауважимо, що польські студенти, як і звичайні туристи, які бували у столиці Румунії, приїжджають сюди ще не один раз. Тут багато унікальних пам'яток. Ну, а, якщо Ви вирішили провести тут довгі канікули, рекомендуємо обов'язково відправитися у тур замками, які справить незабутнє враження.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини