Любляна та її визначні пам'ятки. Ще один варіант провести пізнавально вікенд для польських студентів

1567
Facebook Twitter
Любляна та її визначні пам'ятки. Ще один варіант провести пізнавально вікенд для польських студентів

В даній статті ми розповімо, які основні визначні пам'ятки оглянути у Любляні, а також, яким чином найдоцільніше добратися з Польщі до столиці Словенії.

Під час подорожей з'являється шанс збагатитися духовно, познайомитися з різними творами мистецтва, архітектурою, тим самим розширити кругозір, та, можливо знайти щось корисне для майбутньої кар'єри. Зважаючи на це, студенти польських освітніх структур, серед яких значна кількість — учні з України та інших іноземних держав, майже кожні вихідні прагнуть проводити поза Республікою Польща. Варто помітити, що перед тими нерезидентами РП, які здобувають кваліфікацію в польських ВНЗ, відкривається дуже широка географічна карта країн, доступних для відвідування без додаткових дозволів. В один з вікендів дорога безсумнівно приведе всіх спраглих до пригод учнів університетів до Любляни. У такому випадку, в даній статті ми розповімо, які основні визначні пам'ятки оглянути у Любляні, а також, яким чином найдоцільніше добратися з Польщі до столиці Словенії.

Яким чином дістатися з Варшави до Люблян? Варіанти економії

Відстань між столицею Польщі та Любляною становить майже 1100 км, при середній швидкості наземним транспортом можна дістатися за 11 годин. Але, якщо планувати відвідати цю європейську столицю на вихідні, тоді студентам освітніх структур РП такий варіант не підходить. Використовувати залізницю теж не варіант, оскільки, крім великих витрат часу, турист несе ще й істотні матеріальні витрати, адже українцям вже давно відомо, що в Європі поїздом подорожувати дуже дорого. Найбільш прийнятним варіантом за часом є авіапереліт, а при придбанні квитків завчасно, він може бути й досить економним. Фахівці UP-STUDY рекомендують у разі, якщо Вам не принципово відвідування міста на конкретну дату, моніторити сайти головних лоукостерів та купувати авіаквитки під час розпродажів, тоді відпочинок у Любляні буде не тільки пізнавальним, а й недорогим.

Найбільш яскраві гідності столиці Словенії

Варто зауважити, що це європейське місто славиться своїми зеленими зонами, парковими місцями, а також, що дуже приваблює учнів університетів інших країн, специфічною студентською атмосферою. Якщо Ви приїхали на короткий час, тоді варто оглянути головні переваги міста, серед яких:

1. Люблінський град (міський замок). Він був заснований на пагорбі у самому серці міста, та вже IX століть непохитно височить, приводячи у захват не тільки туристів, але й городян. І хоча трохи більш ніж 100 років тому сильний землетрус значно зруйнувало його, все одно замок вистояв та тепер, відновлений майже до кінця полонить красою всіх візитерів.

2. Площа Прешерна. Важливе місце для жителів Любляни, саме тут можна спокійно зупинитися, випити чашку ароматної кави та насолодитися спостереженням за марнотою навколо.

3. Потрійний міст. Протягом багатьох століть тут зводилися мости та тільки у сорокових роках XVIII століття італійським архітектором було спроектовано перший двухарочний кам'яний міст, який отримав назву Моста Франца на честь ерцгерцога австрійського. Надалі через малу прохідність було прийнято рішення трохи розгалужувати його, додавши два піших ходи. Вже з 2007 року він пережив реставрацію та повністю призначений для пішого переміщення.

Підсумовуючи, варто зауважити, що у Любляні є ще багато примітних місць, які справлять не менш приємне враження. Якщо Ви обмежені за часом, не варто хвилюватися, двох днів буде достатньо, щоб нормально познайомитися з містом. У будь-яку пору року, тут можна цікаво провести час, тому при першій-ліпшій можливості варто обов'язково відвідати цей європейський куточок.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини