Що таке студентська позика та як її отримати польським учням ВНЗ?

2844
Facebook Twitter
Що таке студентська позика та як її отримати польським учням ВНЗ?

У світі, де кредити до зарплати доступні майже кожному, такі продукти, як студентські кредити, менш популярні. Давайте уважно глянемо на них в нашій статті.

У світі, де кредити до зарплати доступні майже кожному, такі продукти, як студентські кредити, менш популярні. Це правильно? Зрештою, борги, понесені таким чином, субсидуються державою, що означає, що витрати дійсно низькі. Давайте уважно глянемо на них.

Кредит тільки для студентів?

Як випливає з назви, студентські кредити призначені для людей, які навчаються у закладах освіти для досягнення ступеня та отримання кваліфікації (в основному, до 25 років). Вони можуть бути студентами як державних, так і приватних ВНЗ. Система навчання також не грає ролі. Студенти можуть подати заявку на кредит щодня, ввечері та у вихідні дні. Продукт також доступний для аспірантів. Хто ще може використовувати цю опцію? Студенти та учні Національного університету оборони, Академії Військово-морських сил ім. Героїв Вестерплатте, Головної школи пожежної служби та Військового технічного університету Ярослава Домбровського, які є цивільними особами. Також варто пам'ятати, що тільки ті потенційні позичальники, хто має певний дохід на одного члена сім'ї, можуть отримати студентський кредит. Ця сума змінюється щорічно. На даний час це 2500 злотих нетто.

Як отримати студентський кредит?

Щоб мати можливість подати заявку на такий кредит, слід оформити документи та передати їх до банку. Також необхідно додати довідку про доходи сім'ї студента. Банк може попросити документ, що підтверджує статус учня. Крім того, може знадобитися інформація про кредитоспроможність.

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що претенденти на кредитування не можуть подати заявку на студентську позику протягом всього року. Зацікавлені молоді люди можуть зробити це тільки з 15 липня по 20 жовтня кожного року. Форма заявки різниться у залежності від обраного банку.

Які умови кредиту у Республіці Польща?

Основною перевагою студентського кредиту є оплата на виплату державою. Цікаво, що він може досягати 100%. В яких випадках? Студенти, які залишилися без піклування батьків, можуть скористатися такою перевагою. У цьому випадку рівень доходу не має значення. Також буде надана повна підтримка тим учням, у родині яких дохід на людину не перевищує 1500 злотих. А як щодо інших? Якщо дохід на людину становить від 1500 до 2000 злотих, співфінансування становить 90%.

Максимальний термін погашення студентських позик становить 6 років. Якщо учень вибере докторантуру, цей термін може бути продовжений до 4 років. Студенти отримують гроші щомісячно, максимум на 10 місяців у році. Варто пам'ятати, що у разі відпустки за станом здоров'я або хвороби кредит не виплачується.

Що стосується суми отриманого внеску, його базова вартість становить 600 злотих. Однак протягом деякого часу можна подати заявку на більш високу (800-1000 злотих) або зменшену (400 злотих) версію. Варто пам'ятати, що студенти, які вже отримали кредит, також можуть подати заявку на зменшення або збільшення внесків.

Як виглядає процес погашення?

Виплата студентського кредиту починається через два роки після закінчення навчання. Звичайно, якщо студент вирішив зупинити їх, він втратить «виплати», та повинен почати гасити зобов'язання. Це відбувається через місяць після того, як учень повинен зареєструвати студентський квиток у банку. Де взяти студентський кредит? Банки, які пропонують цей тип рішення, PKO BP, Pekao SA. Bank Polskiej Spółdzielczości та SGB-Bank.

Підбиваючи підсумки, варто зауважити, що справедлива плата у приватних польських університетах дозволяє студентам обходитися без кредитування. Більш того, щоб покрити частину або всі навчальні витрати, можна постаратися завоювати грант, отримати стипендію або домогтися індивідуальної знижки. Ну, а у разі гострої потреби, можна звернутися за студентською позикою за схемою, описаною вище.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини