Нові правила надання студентських кредитів у Польщі

7846
Facebook Twitter
Нові правила надання студентських кредитів у Польщі

З 1 січня 2019 року набула чинності постанова, яка ввела нові правила подачі заяви на отримання студентського кредиту. Подивіться, що саме змінилося!

Міністерство науки та вищої освіти Республіки Польща запланувало зміни у наданні позик для навчання, щоб спростити процедури та дозволити аспірантам та іншим студентам вищих навчальних закладів вивчати та проводити дослідження. З 1 січня 2019 року набула чинності постанова, яка ввела нові правила подачі заяви на отримання студентського кредиту. Подивіться, що саме змінилося!

Можливість застосування протягом усього року

Раніше, щоб отримати студентську позику, учневі університету необхідно було подати заяву та оформити всі належні документи тільки протягом певних декількох місяців, точніше з липня по жовтень. Тепер ситуація змінилася — кожен позичальник, який має статус студента локальної установи освіти, може подати заявку на цей вид кредиту протягом усього року. Банки у цьому випадку будуть мати 30 днів з моменту подачі заявки на розгляд.

Електронні додатки, що сприяють врегулюванню деталей

З січня 2019 року, потенційні позичальники мають можливість подати заявку на студентські кредити в електронній формі, не виходячи з дому. Нагадаємо, раніше було потрібно складання документів безпосередньо в офісі кредитора. Ця явна перевага дозволяє не тільки заощадити час та витрати на транспорт, але й дає шанс все ще більш детально вивчити та подумати над необхідністю оформлення позики. Студентський кредит та соціальна стипендія на одній підставі. У новому положенні умови надання студентських позик та соціальних стипендій значною мірою схожі, а це означає, що в обох випадках дохід у сім'ї особи, яка подала заявку, буде розраховуватися однаково.

На які зміни варто звернути увагу?

Правила підкреслюють, скільки траншей у кредит буде зроблено. Вони розділені на 400, 600, 800 та 1000 злотих. Крім того, «Постанова про студентів» призначена для захисту прав учнів вищих навчальних закладів, забезпечує стабільність системи фінансової підтримки та спрощення всіх процедур, пов'язаних з нею.Необхідно також відзначити, що студентські кредити за новими правилами дозволяють позичальникові мінімізувати вартість кредиту. Протягом усього періоду навчання та додатково протягом двох років після закінчення навчального закладу відсотки виплачуються не позичальником, а державою. Лише пізніше позика підлягає погашенню, а відсотки за нею вже будуть виплачені позичальником. Але це все ж набагато краще, ніж використовуючи комерційні пропозиції.Відсотки нараховуються відповідно до Закону — процентна ставка за кредитом становить половину ставки повторного дисконтування Національного банку Польщі, яка на даний час складає 0,87 відсотка на щорічній основі. Крім того, особа, яка приймає студентську позику, також повинна буде платити комісію у розмірі від 0 до 5% суми отриманих траншів. Як відзначають експерти, при отриманні студентського кредиту варто відкрити студентський рахунок у банку, де буде взято позику. Це дозволяє зменшити комісію або навіть повністю її уникнути.Студенти можуть подати заяву на отримання учнівської позики у віці до 30 років, бажаючи навчатися для досягнення ступеня бакалавра або магістра, а також, у разі аспірантів, у віці до 35 років. Дохід на члена сім'ї заявника не може перевищувати ліміт, який у цьому навчальному році становить 2500 злотих нетто.До речі, заявка на отримання студентського кредиту може бути подана не тільки студентами або аспірантами, а й особами, які тільки що подали заяву про прийняття на навчання. Прохання про позику потрібно відправити до одного з банків, що надають такі кредити — PKO BP, Bank Pekao, BPS (разом з дочірніми кооперативними банками) або SGB-Bank (разом з дочірніми кооперативними банками).

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини