Що робити випускнику після закінчення навчання у Польщі?

10398
Facebook Twitter
Що робити випускнику після закінчення навчання у Польщі?

У даній статті ми розповімо, які дії слід зробити випускникам польських установ вищої освіти, а також як заздалегідь підготувати благодатний ґрунт, щоб відразу після закінчення ВНЗ приступити до роботи мрії.

Кожен свідомий молодий спеціаліст запитує себе: «Що робити після того, як отримана бажана професія та науково-кваліфікаційний ступінь?». Випускники університетів Республіки Польща тому не виключення. Але, варто зауважити, що ті молоді люди, які ретельно планують своє майбутнє та завчасно підшукують різні варіанти не особливо схвильовані таким питанням, оскільки вже знаходяться на шляху до наміченої мети. У даній статті ми розповімо, які дії слід зробити випускникам польських установ вищої освіти, а також як заздалегідь підготувати благодатний ґрунт, щоб відразу після закінчення ВНЗ приступити до роботи мрії.

Подальші дії, після отримання польського диплома

Звичайно, все залежить від конкретної ситуації, а також бажаного результату, але, в основному, існує кілька сценаріїв розвитку подій, після того, як Вам вручили якісний європейський диплом одного з університетів РП. Серед них варто відзначити наступні:

1. У разі, якщо був досягнутий ступінь бакалавра, можна продовжити навчання, причому, для цього відкритий фактично весь світ з його вищими навчальними закладами.

2. Маючи ступінь магістра та/або наступні кваліфікації, якщо є охота приступити до роботи за фахом, можна працевлаштуватися: за місцем закінчення освітньої структури; за кордоном у міжнародну компанію або корпорацію; повернутися на Батьківщину та працювати у будь-якій компанії, яка має відповідну посаду та підходить за особистими параметрами.

До слова, українським студентам, які закінчили університети РП та вирішили повернутися додому з метою працевлаштування, легко знайти роботу у всіх сферах діяльності, крім державних установ. На жаль, держструктури насторожено ставляться до таких спеціалістів та не особливо визнають їх інноваційні методи, оскільки вся внутрішня система уже досить застаріла, але змінюється не охоче та дуже повільно.

3. Відкриття власного бізнесу на території Польщі. Для іноземних громадян, тим більше тих, які навчалися в РП та мають легальні підстави для розвитку на польській території не важко почати бізнес, оскільки держава всіляко сприяє цьому.

4. Ті випускники, яких приваблює наукова діяльність мають можливість продовжити свої дослідження в університеті, де проходили навчання або вибрати іншу дослідницьку структуру на території РП. До речі, недавно були внесені доповнення до Конституції, які передбачають підвищення заробітної плати для викладачів, а також всіляко прагнуть заохотити талановитих студентів, випускників та молодих вчених розвиватися у Польщі.

Як підготувати плацдарм, щоб після закінчення ВНЗ приступити до побудови кар'єри?

Щоб більш стрімко зробити кар'єру, фахівці UP-STUDY рекомендують всім учням ще під час навчання:— займатися самоосвітою: читати додаткові джерела, отримати кілька нових навичок, які не пов'язані з професією, наприклад, освоїти тайм менеджмент, отримати водійське посвідчення або ази програмування;— брати участь в програмах міжнародного обміну студентами та інших проектах мобільності;—брати участь у фестивалях кар'єри, виставках вакансій, тим самим заводити нові корисні знайомства та спілкуватися з потенційними роботодавцями;— звертатися до бюро кар'єри та інших подібних організацій, які існують при більшості польських ВНЗ.

Такі структури допомагають не тільки знайти підробіток або роботу, а й надають різні бізнес тренінги, семінари, на яких навчають написанню резюме, проходженню співбесід та іншим важливим навичкам, що сприяють при працевлаштуванні.

Підсумовуючи, підкреслимо, що студенти польських університетів, часто, заздалегідь знають, чим їм зайнятися після закінчення ВНЗ. В основному, вони підбирають місце роботи ще перебуваючи на навчанні. Також, частою практикою є, що роботодавець сам пропонує після отримання диплома приступити до роботи та навіть виплачує стипендію. В Європі всі, від молодого покоління, до людей похилого віку цінують свій час, тому намагаються підготувати плацдарм для плавного переходу від навчання до роботи, не витрачаючи час на невиправдані очікування.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини