Що потрібно врахувати при вступі до польського університету? Чек-лист абітурієнта

9267
Facebook Twitter
Що потрібно врахувати при вступі до польського університету? Чек-лист абітурієнта

Збираючись за кордон, потрібно встигнути виконати великий обсяг роботи та не упустити головних деталей, щоб старання не виявилися марними.

Те, що Республіка Польща активно зближується з Європою, слідує тенденціям освіти, взяла чіткий орієнтир на потреби ринку, щодо освітнього процесу — робить її досить привабливою для іноземців, які хочуть здобути вищу освіту та якісний європейський диплом. Ще одним аргументом на користь переваги польських установ вищої освіти є доступна плата за навчальний рік та безліч шансів на отримання знижки, або вступу на бюджетне відділення. Збираючись за кордон, потрібно встигнути виконати великий обсяг роботи та не упустити головних деталей, щоб старання не виявилися марними. У такому випадку, краще скласти чек-лист для абітурієнта, який вперше їде на навчання за кордон.

На що звернути особливу увагу під час вступу до польського ВНЗ?

Вступний процес до вищого навчального закладу будь-якої європейської країни — відповідальний комплекс дій, від якого залежить успішність кар'єри та перспективність майбутнього. Приймаючи рішення на користь університету РП, фахівці UP-STUDY рекомендують визначитися з наступними нюансами:

1. На якій підставі здійснювати вступ: як іноземний громадянин або на рівних з польськими абітурієнтами.

2. Дізнатися, чи потрібно складати іспити. В театральні, медичні, лінгвістичні та деякі широкопрофільні вищі навчальні заклади потрібно складати профільний іспит.

3. Дізнатися, які критерії до рівня знання мови: В1 або В2 та відповідно підготуватися.

4. Обов'язково уточнити, чи можна розраховувати на гуртожиток та вирішити, де і в яких умовах проживати, під час навчання.5. До всього, варто підготувати повний пакет документів та своєчасно їх передати в університет.

Чек-лист польського абітурієнта

При вступі потрібно враховувати, що доведеться зіткнутися з людьми різної компетенції з питань, які прямо або опосередковано пов'язані з майбутнім навчанням, та вести з ними діалог. Це один з тих бар'єрів, які виникають при самостійному вступу, адже перебуваючи на стадії вивчення польської або англійської та не маючи відмінних розмовних навичок, дуже складно вести конструктивний діалог з приймальною комісією, представниками вищого навчального закладу, співробітниками консульства та іншими представниками структур, які потрібно відвідати перед вступом. У такому випадку, краще скористатися послугами кваліфікованих посередників, які підтримають на всіх етапах вступу та наші представника є саме такими помічниками.

Вирішуючи всі питання самостійно, варто скласти перелік таких обов'язкових справ:

— вибрати місто, ВНЗ, факультет та спеціальність;

— вибрати мову навчання;

— зібрати документи: паспорти з копіями, страховий медичний поліс, атестат з перекладом в присутності присяжного, сертифікат про володіння мовою, відкрита довгострокова національна польська віза категорії D;

— оплатити за перший семестр (при платній формі навчання);

— вирішити питання з житлом;

зібрати речі для переїзду: на перших порах взяти тільки найнеобхідніші речі, техніку (телефон, комп'ютер), лікарські препарати (анальгін, но-шпа, щось проти грипу та алергії).Маючи повний перелік необхідних речей та справ, буде набагато простіше зібратися вчасно та в повному обсязі.

Підбиваючи підсумки, варто зауважити, що, під час вступу до більшості вищих навчальних закладів Польщі, не повинно виникнути проблем, тим більше, що не враховуються результати зовнішнього національного оцінювання та, найчастіше, відсутні іспити. Головне — прийняти рішення на користь перспективного ВНЗ та всі документи подати своєчасно. Завдяки постійним доповненням законодавчої бази, яка стосується проживання, навчання та роботи іноземців на території РП, вчитися в Польщі дуже комфортно, можна навіть знайти підробіток, щоб паралельно здобувати досвід роботи в європейському суспільстві.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини