Як підготуватися до іспиту? Поради польським студентам

6458
Facebook Twitter
Як підготуватися до іспиту? Поради польським студентам

Іспити викликають стрес, а навчання іноді може бути проблематичним. Фахівці UP-STUDY мають необхідні знання щодо того, як підготуватися до іспитів, та готові надати цю інформацію дорогим читачам.

Відомо, що підготовка до іспиту є каторгою для багатьох студентів. Учні університетів, попри країну навчання, роблять однакові помилки. Якщо їх обходити, тоді результат не змусить себе чекати. Також багато що залежить від сприйняття, якщо дивитися на екзаменаційну сесію як на можливість підтвердити знання, шанс на те, щоб конкурувати з однокурсниками у рівних умовах або час, коли можна дізнатися нове не тільки про предмет, але й про себе, то вона не буде здаватися чимось страшним. Фахівці UP-STUDY мають необхідні знання щодо того, як підготуватися до іспитів, та готові надати цю інформацію дорогим читачам.


Іспити викликають стрес, а навчання іноді може бути проблематичним. В основному, це пов'язано лише з самостійним створенням перешкод. На щастя, існують універсальні способи зробити екзаменаційну роботу ефективною, та перевірка знань не викликатиме напруги.

Ефективна підготовка до іспитів — що варто запам'ятати?

1. Встановіть час, щоб вчитися. Вчитися на перервах або у вільні хвилини при виконанні повсякденних справ — не дуже гарна ідея. Ефективне придбання знань неможливо, якщо щодня відволікатися на інші нагальні питання. Для того, щоб навчитися приносити результати, потрібно заздалегідь спланувати графік занять та відпочинку, виділити потрібну кількість часу для осягнення азів професії, при цьому, не забувати робити перерви. Коли студенту краще вчитися, це залежить тільки його особливостей, тому що всі люди різні, та не всі демонструють найвищу продуктивність в одну і ту ж пору дня. Спостерігайте за своїм тілом, мозковою активністю та помічайте, коли Ви найбільш продуктивні. Потім встановіть день та час, коли будете використовувати високий рівень енергії тільки для придбання знань.

2. Підготуйте робоче місце. Перш ніж приступити до науки, приведіть у порядок стіл та залиште тільки те, що потрібно на конкретному етапі навчання. Інші речі будуть відволікати увагу на рівні свідомості та підсвідомості. Також зменште кількість інших подразників, які не мають стимулів, не дозволяйте музиці вибиватися з ритму. Подбайте про комфорт. Місце навчання має сприяти зручному розташуванню тіла.

3. Зберіть необхідні матеріали. Гарячковий біг кімнатою, щоб знайти потрібні замітки, не допомагає. Тому підготуйте необхідні для вивчення матеріали, перш ніж почати що-небудь читати. Завжди майте під рукою не тільки підручники, зошити, замітки або голосові записи вчителів, а й матеріали, які не є обов'язковими, мається на увазі, додаткові джерела знань, такі як наукові публікації та журнали, у тому числі написані іншими мовами. Їх можна знайти на сайтах типу: https://www.abe.pl/. Амбітні студенти прекрасно знають, що навчальні матеріали, які не надаються на лекціях, але вивчені учнями ВНЗ самостійно, є прекрасним доповненням до отриманих знань.

4. Робіть перерви. Навіть якщо амбіції та готовність скласти іспит не дозволяють відірватися від книг, пам'ятайте, що відпочинок — це те, що просто необхідно мозку. Робіть перерви у навчанні та дайте розуму відпочити від напруженої роботи. Відкладіть записки у сторону та вийдіть на свіже повітря, випийте чай, ляжте на ліжко або зробіть кілька простих вправ, що дозволить на мить відновити свідомість.

Отже, готуватися до іспитів потрібно з грамотним підходом. Тільки систематизація завдань та врегулювання часу навчання та відпочинку допоможе досягти бажаного. Правда, краще намагатися під час навчального семестру осягати максимум інформації, тоді перед іспитами залишиться лише повторити пройдений матеріал, що буде куди простіше повного швидкого вивчення курсу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини