Що потрібно українському студенту для надходження в польський медичний університет?

9567
Facebook Twitter
Що потрібно українському студенту для надходження в польський медичний університет?

Вибираючи медичний профіль варто розуміти, що це не робота, а покликання, тому, підходити потрібно з усією відповідальністю.

Вибираючи медичний профіль варто розуміти, що це не робота, а покликання, тому, підходити потрібно з усією відповідальністю. У європейських країнах, як і в інших державах, котрі динамічно розвиваються, мед.освіта високо цінується, а професії даної сфери добре оплачуються та викликають повагу. З якісним європейським дипломом, отриманим в польських установах вищої освіти, можна знайти роботу в будь-якій країні Європи, США та навіть в Канаді. Природно, що вартість навчання на мед.факультеті досить висока у всіх країнах, але лише в Республіці Польща, більш лояльна плата поєднується з високою якістю. Саме зважаючи на зазначені фактори, а також, через те, що Україна та Польща мають дружні взаємини, обопільне визнання дипломів та схожість в мові, українці вибирають університети РП, в тому числі й медичні. Тому, в статті ми розповімо, що обов'язково потрібно знати українським абітурієнтам польських мед.структур.

Особливості вступу до польського мед.ВНЗ

Особливості залежать від того, на яке відділення та на якій підставі планує вступати український (іноземний) абітурієнт. Є кілька варіантів, які ми розглянемо більш детально:

1. Вступ за програмою польського уряду. В умови входить складання іспитів при Консульстві та дозволяє, в разі успіху, навчатися на правах іноземного громадянина, але безкоштовно. Вдало пройшовши іспити, можна отримати направлення від уряду на нульовий курс, або навіть на перший, в один з престижних польських медичних установ.

2. Вступ на правах, які прирівнюють до громадянина РП (наприклад, Карта Поляка). У польському державному медзакладі можна вчитися на бюджетному відділенні та навіть претендувати на стипендію. Потрібно скласти іспити: біологію та один за вибором, хімію або фізику. Також, вибираючи напрямок стоматології або логопедії, потрібні додаткові екзаменаційні випробування.

3. Навчання на платному відділенні. Найчастіше, не потрібно проходити іспити, проводитися лише конкурс атестатів та співбесіда.

Що потрібно знати українцям про навчання в польському медичному університеті?

Всім студентам, незалежно від національності та підстав для вступу, потрібно надати довідки про вакцинацію від гепатиту В. У кожному вищому навчальному закладі даного напрямку є можливість вчитися як польською, так і англійською мовою (знання мови підтверджується з допомогою відповідного сертифіката). Щорічно, медичні університети Польщі підписують між собою угоди про взаємне визнання результатів іспитів. Це означає, що, закінчивши семестр, студент має право перевестися в іншу польську навчальну структуру відповідного профілю з результатами, отриманими в попередньому семестрі або році. Для того, щоб отримати кваліфікацію в напрямках: сестринської справи, дієтики, акушерства, мед.допомоги — не обов'язково вибирати вузькопрофільний університет.

Середня вартість становить 9-12 тисяч євро в рік, в залежності від наукового ступеня та установи. Наприклад, у Варшавському медичному університеті за різні спеціальності потрібно викласти 3300-9900 євро на рік польською мовою, та 11100 євро — англійською.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що з дванадцяти державних медуніверситетів, можна вибрати будь-який, оскільки, ціни не суттєво відрізняються, а знання на якісно високому рівні. Українці мають шанс отримати європейський диплом напрямку медицини з платою, у 2-3 рази нижче, ніж в будь-якій іншій країні Європи. Вимоги до українських кандидатів можуть бути такими ж, як до іноземців, або, як до громадян, які прирівнюються до поляків, та від цього залежить можливість вступу на бюджетне відділення.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини