Як поступити в польський ВНЗ на бюджет? Варіанти економії

8136
Facebook Twitter
Як поступити в польський ВНЗ на бюджет? Варіанти економії

У цій статті ми розвіємо міфи про дорожнечу польської освіти, розглянемо найпопулярніші, та цілком реальні способи безкоштовного навчання, в престижних університетах польської держави.

Вважається, що європейська, а особливо польська, освіта є недешевим і недосяжним навчанням для українських випускників. Але, виходячи з політики освіти польських ВНЗ, які націлені на міжнародні взаємини, навчання за кордоном для українських студентів, останнім часом, стало більш ніж реальним. Також, що не може не порадувати студентів з України, вищі навчальні заклади Польщі пропонують велику кількість програм навчання на бюджетній основі для іноземців. У цій статті ми розвіємо міфи про дорожнечу польської освіти, розглянемо найпопулярніші, та цілком реальні способи безкоштовного навчання, в престижних університетах польської держави.

Як безкоштовно навчатися в Польщі?

Головною перевагою польської освіти є те, що шанс на бюджетну основу мають, як поляки, так і українські студенти, без вікових обмежень і вступних іспитів. Популярні способи безкоштовного навчання:

1. Конкурсні програми та гранти. Майже кожен польський університет пропонує пільгові місця для студентів. Існують державні/приватні організації, зацікавлені в розвитку європейської науки та культури, та, які виділяють певну фінансову допомогу на дослідні роботи, навчання, проживання та харчування. Претендувати на них може будь-хто, у якого є сертифікат про знання польської мови рівня В1, середній бал атестата вище 8, нагороди за наукові, творчі роботи або видатні вміння. Також, можуть подавати заявки на такі програми незаможні студенти, у яких середній дохід сім'ї не перевищує 600 злотих.

2. Вступ з Картою Поляка. Оформити цю Карту можуть іноземні студенти, у яких є польські корінці, ведуть активну діяльність в інтересах польської держави, або, у яких знання польської речі вище рівня В2. Процедура зарахування проводиться на таких же правах, як і студентів з Польщі.

3. Безкоштовна освіта з Картою Побиту. Процес вступу на пільгову основу, завдяки цьому документу, здійснюється на рівних умовах з польськими студентами та відкриває додаткові можливості для комфортного проживання в Польщі.

Інші варіанти економії

Крім безкоштовних програм на навчання, польські університети надають ряд вигідних переваг для дешевого проживання українському студенту. Оскільки, гуртожитки знаходяться не далеко від ВНЗ, у Вас є чудова можливість заощадити на проїзді, дійшовши до університету пішки. Плюс проживання в гуртожитку — це безкоштовний WI-FI. Столові, при вищих навчальних закладах, користуються популярністю у студентів через дешеві, але смачні обіди, також Ви можете харчуватися самостійно, приготувавши все вдома. Якщо Ви живете на орендованій квартирі, то не забувайте, що польська держава надає студенту ряд знижок на проїзд до 30% і квиток, який Ви купили, діє в дві сторони, по одному і тому ж маршруту. Велика бібліотека при університеті з електронною системою — дозволить поліпшити процес навчання і заощадити гроші на покупці навчального матеріалу. Також, не відкидайте можливість підробітку, у вільний від навчання час, Ви зможете заробити на свої побутові витрати.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити певні висновки. Навчання за кордоном, а, зокрема Польщі, на безкоштовній основі, можливо для українських студентів. Необхідно просто вибрати зручний пільговий варіант вступу, та виконати всі умови, які потрібні для ВНЗ, або інших фондів, для студентської фінансової допомоги.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини